View Single Post
Old 30-03-2006, 11:50 AM   #23
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Usnimavanje zivog hora i gudaca?

Quote:
Originally Posted by Vai
Hvala Mogli

@OFF

Nekako mi je cudan tvoj primer sa fazom ... razumem sve u vezi faze, itd. ali mi se tu nesto ne poklapa. Nazalost trenutno nemam nijedan program da isprobam taj primer ... a teoretski mi bas ne ide u glavu.
Posto sam nocas vec pokusao da napisem zasto mislim da to ne bi radilo, ali sam na kraju video da ni sam sebe nista nisam razumeo (4 ujutru je kod mene), da li bi mogao jos jednom da napises taj primer ali korak po korak, da ja vise ne bih razbijao glavu kasno je znas, pa mi je malo teze da mozgam u ovo doba

Poz.
I ja to nisam probao, ali sam od profesora cuo preporuku za taj slucaj:
(Hor + Matrica) + (Hor - Matrica) = 2xHor najgrublje receno

Znaci, snimaju se dva take-a, na dva kanala. U drugom slucaju je istoj matrici, kroz iste zvucnike, sa istim rastojanjem zvucnik - mikrofon, obrnuta faza. Teoretski, ako je sala dovoljno velika i uzmemo da se u njoj stvara homogeno zvucno polje, trebalo bi da se matrica skroz potre. Naravno da se u praksi to nece desiti, ali ja i jednog pevaca kad snimam, neretko mi se na njegovom kanalu cuje malo matrice u sluskama, sto ne smeta u mixu. Sad, treba probati, mada me je Oggy pokolebao. Mada, ne vidim drugo resenje.

@Max, nisam skontao sta si hteo reci i kome. Meni da ne moze, ili VAI-ju da ne ne moze ?