ako zelis da u ovom trenutku poslednje primerke Intel procesora u skorijoj buducnosti ubodes na bilo koju plocu a da ipak ima priblizno i poslednje verzije chipseta, ispod 945 ne treba ici
sa druge strane, ja preferiram amd, za iste novce mozes kupiti odlicnu DFI ili Epox plocu (nForce4x) u kombinaciji sa sempron 754 ili athlon64 za 754 slot - dobro klokovanje
Primer kako za jos manje para moze da se uzme dobro klokujuca kombinacija (u nedostatku vise para ovo sam ja uzeo prosle godine - ti, naravno uzmi bolje

) = MSI Neo v2.0 + Sempron64 2500 (sada u maloprodaji to izadje nekih 145e) pa vec mesecima drzim procesor od 1.4MHz kloknut na 2.1GHz sa magistralom od 300MHz.
Sa MSI plocama je inace nesigurno, jer neke serije dobro rade a neke slabije, pa ti ipak preporucujem da amd ploca bude DFI ili Epox.
Za intel, ukoliko zelis da klokujes, u tom cenovnom rangu: Epox, ako imas vise para, neki skuplji Asus (kod Asusa stvarno vazi, koliko para toliko muzike), MSI (ali samo provereni model).
Nece se jos dugo praviri semproni754, ali ni intel se dugo nece zadrzati na ovim jezgrima i ovim chipsetovima - za godinu dana bice novih podnozja za procesore za nove procesore koji nece ici u danasnje ploce. Sto se toga tice, oba proizvodjaca su izjednacena.