Re: Da li biste placali clanarinu na Rumskom ?
Ne razumem uop?te trip oko onog glasanja. Forum je takoreći institucija, mesto gde je protok informacije besplatan, a gde ljudi sami određuju koliko će reći ili podeliti. Mislim, ja sam ovde prilično i eto moderator sam, ali ne bih plaćao, iz jednostavnog razloga... Ne plaćam Massenburgu, Andy Sneap-u i drugim velikim imenima, da čitam sa njihovih foruma, za?to bih sa ovog?
To da li je sajt rentabilan je potpuno druga priča, i mislim da se ne koristi potencijal, i činjenica da nema neke specijalne konkurencije vezano za ovu delatnost. Znači definitivno bi trebalo malo komercijalizovati sajt, ubaciti delove gde bi postojali listinzi snimatelja, muzičara, adresa studija i kontakt telefona, napisani gotovi tutorijali za neke teme, znači i edukativni deo sajta. Lakijeva ideja je logična, to je zaista mali izdatak za nekog ko se bavi poslom, a taman bi se skupilo da se pokriju tro?kovi sajta. U svakom slučaju, imam osećaj da je sajt na pola, ni tamo ni ovamo, kao trebalo bi da preraste u ne?to vi?e od samo foruma ali to nikako da se desi.
|