Quote:
Originally Posted by idekius
Svidja mi se ideja da se na forumu otvori deo sa nazivom recimo "Katalog studija" gde ce svako ko plati (ili ne plati, zavisno od dogovora) moci da uploaduje slike, ispise reference i odradi marketing za svoj studio...
Ja imam svoj privatni sajt (nekolicina saradnika i ja) gde lepo stoji sta se radi, sta se radilo... klasican marketing, ali mi ne pada na pamet da u te svrhe zloupotrebljavam forum...
|
Pa iz tog razloga sam i govorio o tome! Jer mislim da ne postoji idealnije mesto za ozbiljnu katalogizaciju studia, prodavnica, i pruzanje usluga od ovoga sajta.
Da nam se nebi desavale stvari, da neko otvori tred, zarad marketinga na forumu.Samo mu kazes imas prijatelju forum za to "plati pa klati".
Nebih se slozio sa Bogy-em da promocija radova ima veze sa tim.Ako neki clan foruma stavi svoj rad da bi mu neko sa foruma(cije misljenje ceni jer da ne ceni nebi ga ni postavi tu) kazao nesto o njegovom radu(da nazovem to i savetom),to po meni nema veze sa marketingom.
Malo oglasi takodje,ako Pera prodaje audio kartu!,kakav je to marketing? Pa nije Pera trgovac.
To sto dolazi do zloupotrebe istih, bi upravo resili novim forumom!
A ako tebe licno upravo smaraju ta podvaljivanje(na drugim forumima) zarad marketinga bice ti jos lakse! Samo kazes "brisi trid i idi tamo gde treba" a tamo se zna "plati pa klati".
Isto tako Bogy kaze nesto o prevaram po pitanju studia,trebali bi da organizujemo slusanja.Slazem se ali ko ce sa tim da se bavi?
Nema tu prevare Bogy(pa kada gledas reklame svi deterdzent su naj bolji, znaci prevara je opste stanje marketinga, pa smo svi cisti zivi izdravi),imas reference po kojima ti dobro znas koji je studio (necu da kazem namerno bolji) uspesan a koji nije.
Sta ima tu ko da te prevari, vidis, procitas i sve ti je jasno.
Ako je relativno nov studio bez reference u startu je i jeftiniji i trudi se da dobije na rejtingu, i opet je sve jasno.
A pri tome mnogo ljudi koji po nekada dodju kao gosti, ce verovatno kada ih neko pita tipa "radio sam npr.reklamu trebao bi mi neki studio da snimim spikera ali i da mi pomognu oko pdvlacenja neke muzike! ili treba mi muzicka spica za prezentaciju" sigurno reci "ej matori idi na
www.rumski .com,tamo imas sve sto te zanima".
Zato po meni taj marketinski forum ima smisla,i poslovno, za ljude koji se bave profi pruzanjem usluga, i za konzumente koji na jednom mestu mogu da dodju do informacija koje im trebaju!
A pritom da i ovo mesto dobije neki novcani priliv,jer ce biti jos kvalitetniji,a vidim da ste svi redovno ovde,sto znaci da vam je lepo. A ako vam je negde lepo onda gajite malo to mesto!
A pri tome, nepostoji(po meni)na ovim prostorim jaci forum, specijalizovan za oblast kojom se bavimo,pa prema tome trbalo bi kao vodeci, i da ima i vodeci katalog usluga, iz oblasti kojom se bavi.
A isto tako da pocne sam da krpi rupe u troskovima odrzavanja!
To je moj licni stav, a ako vam se ideja ne dobada, nemam nista protiv(jer ovo sigurno nije zarad licnog marketinga)!