Zdravo LACKY,
Quote:
Originally Posted by LACKY
E evo sada mog predloga!
Posto sam malo upoznao forum(pa i neke ljude sa foruma)evo jednog predloga, o kome sam razmisljao par dana.Pojavom trida o Erinom studiu Rama Lama(koji po meni objavljen i sa marketinskom pozadinom kako studia tako i akusticara),shvatih da bi mozda bilo dobro otvorit poseban forum (koji bi bio komercijalnog karaktera).
|
Generalno postoje barem dve sekcije koje u opisu imaju prizvuk marketinga i mogu da se koriste besplatno (koliko vidim). To su "Promocija radova" i "Mali oglasi". Mislim da je nevolja i u tome sto se sekcija "Dizajn i konstrukcija studija" cesto (zlo)upotrebljava, ne za diskusiju o onome sto je u naslovu sekcije, nego za (vizuelnu i verbalnu) promociju i prikaz studija i opreme.
Jasno je da se sa (samo) slika zavrsenog studija malo sta moze zakljuciti o njegovoj akustici, te je i thread sa takvom tematikom definitivno OFF-TOPIC za tu sekciju, osim ako neki misle da je
studijska scenografija izuzetno znacajna za sredjivanje akustike (ja licno tako ne mislim).
Pri tom bi mozda bilo bolje organizovati slusne testove akustike i diskutovati o utiscima, nego prikazivati samo slike. Akustika se sredjuje za korisnikove usi a ne za merne mikrofone ili jos gore, foto-aparate. U tom smislu bi, recimo, postojece promocije bile manje marketing a vise kriticki pristup uradjenom poslu u studiju.
Konkretnije, bilo bi bolje da vlasnik novootvorenog studija organizuje slusanje u svom studiju pa neka na slikama budu ljudi koji ce kasnije pisati svoje utiske na Rumskom. To znaci, ako se napravi novi studio, i na kraju dokaze da je odlican, onda nije lose da to svi saznaju, makar vlasnik nista ne platio za slike na Rumskom... (ali ako zeli da plati, sto da ne!)
Studija sa (uspesno) sredjenom akustikom je relativno malo u odnosu na njihov ukupan broj i mozda postavljanjem ovakvih pravila mozemo doprineti ukupno boljem kvalitetu akustike u njima.
Ovako, imamo samo jednosmernu komunikaciju i samo citamo price i gledamo slike. Ukljucivanjem povratne informacije u igru, Forum dobija pravi smisao.
Na kraju, zasto bi se ista reklamiralo na Rumskom, sto je
dokazano loseg kvaliteta... ili mozda mislis da nam to treba?
Ako se uvede zakup reklamnog prostora, onda moze
sve da se reklamira, bez ikakvog kriterijuma (samo ti plati i sve je u redu...)
Quote:
Originally Posted by LACKY
....Kao sto rekoh mislim da bise od tih donacija moglo pomoci coveku koji snosi troskove odrzavanja ovog sajta.
|
Sa ovim se slazem, mada to moze biti
realna donacija, a ne zakup reklamnog prostora. Mislim da je bolje insistirati da promocija bilo cega bude pristojnija i sto vise edukativna za druge.
Brutalni marketing je zabranjen na skoro svim ozbiljnim svetskim Forumima, i tolerise se samo nesto malo i diskretno u potpisu korisnika. Tako nesto bi mozda poboljsalo karakter i sadrzaj Foruma.
pozdrav
bogi
P.S. Pod "brutalnim marketingom" se, recimo, smatra i kada neko pita "sta da kupim?" onda mu se javi neko ko mu kaze
javno "kupi od mene!"...