View Single Post
Old 25-03-2006, 04:54 PM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: koja ploca za celeron?

Quote:
Originally Posted by veseli koljac
D346 3.066GHz LGA775 EM64T,malo sam ispao iz fazona,pa ne znam koju plocu da uzmem,bitno mi je da procesor mogu solidno da klokujem,da je pci-e i da bude tu negde oko 80-tak eura.i kakav je ovaj celeron u odnosu na nforce4-sempron 2800+ kombinaciju?tu su negde po ceni,intel je koliko sam video skupjli nekih 30 tak eura.
Ako hoces preporuku na osnovu licnog iskustva (a nisam mnogo ploca probao za S775) uzmi Epox, bilo koju...Njih sam probao i sve rade odlicno i imaju veoma dobre cijene (barem kod mog uvoznika).

btw, 2800+ sempron je jeftiniji i samim tim losiji od spomenutog celerona...Cjenovno ga trebas porediti sa sempronom 3100 za koji mislim da je bolja kupovina bas iz razloga OC-a (a mnogo je ladniji i ima dosta tisi kuler)...Plus sto semproni rade na 200 magistrali, mogu se daleko vise OC-ovati za razliku od celerona 3.06 (maksimum za magistralu koju budes mogao postici je oko 170Mhz a to je ispod minimuma svake intel ploce, dok kod semprona opusteno izvlacis 300Mhz sto u kombinaciji sa skupljom i boljom memorijom daje masinu koja sisa svaku konfiguraciju sem dualcore).

diviner is offline   Reply With Quote