Quote:
Originally Posted by veseli koljac
D346 3.066GHz LGA775 EM64T,malo sam ispao iz fazona,pa ne znam koju plocu da uzmem,bitno mi je da procesor mogu solidno da klokujem,da je pci-e i da bude tu negde oko 80-tak eura.i kakav je ovaj celeron u odnosu na nforce4-sempron 2800+ kombinaciju?tu su negde po ceni,intel je koliko sam video skupjli nekih 30 tak eura.
|
Ako hoces preporuku na osnovu licnog iskustva (a nisam mnogo ploca probao za S775) uzmi Epox, bilo koju...Njih sam probao i sve rade odlicno i imaju veoma dobre cijene (barem kod mog uvoznika).
btw, 2800+ sempron je jeftiniji i samim tim losiji od spomenutog celerona...Cjenovno ga trebas porediti sa sempronom 3100 za koji mislim da je bolja kupovina bas iz razloga OC-a (a mnogo je ladniji i ima dosta tisi kuler)...Plus sto semproni rade na 200 magistrali, mogu se daleko vise OC-ovati za razliku od celerona 3.06 (maksimum za magistralu koju budes mogao postici je oko 170Mhz a to je ispod minimuma svake intel ploce, dok kod semprona opusteno izvlacis 300Mhz sto u kombinaciji sa skupljom i boljom memorijom daje masinu koja sisa svaku konfiguraciju sem dualcore).