Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Pa tom logikom gledano svi na planeti bi svirali JazzBass i Stingray!
|
Pazi, niko to nije rekao... u svakom slucaju, pricamo o kvalitetnim gitarama...
Jazz bass jeste legenda i sigurno nije bezveze postao to sto jeste... a znamo i ko ga sve svira... od Pastoriusa, pa nadalje...
Sting Ray stvarno dobro radi... Redovno mi je pri ruci jer ga ima moj kum...
Warwick jeste dobra gitara, samo nije po mom ukusu... za mene je on suvise upeglan... ne smeta mi manjak basa, vec mi kod njega smeta suvise okrugao ton... ako razumes na sta mislim, posto neznam kako da definisem... licno, volim kada se bas cuje malo sirovije, a Warwick je za moj ukus i suvise ugladjen...
Bane Isakovic iz Bistrik-a svira Warwick-a i njegov primerak je bas, bas dobar... Mozes da ga cujes pesmama Bilje Krstic i Grupe teodulija... Gitara je vise nego O.K. i ne bih se zezao nisakavim pogrdnim komentarima, ali meni jednostavno ne lezi jer od bass gitare ocekujem nesto drugo...
Na kraju, odosmo malo u offtopic... mislim, covek je naveo cenu do koje moze da plati gitaru...
A ako cemo o tome sta je bolje i sta vise kosta, stvari mogu da idu u nedogled, pogotovu ako uzmemo u obzir firme kao sto je Pedula, Sadowsky, Alembic, Ken Smith i slicna ezotericna chuda ciji kvalitet ne treba dovoditi u pitanje...