View Single Post
Old 22-03-2006, 04:13 PM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Beovizija / Eurovision

Trudio sam se da ne ulecem u raspravu jer se jako lako zapalim i onda bude svasta.
Pokusacu da kazem ono sto imam sto umerenijim tonom, ali koristim poslednje trenutke zdravog razuma da se unapred izvinem, ako se desi da preteram

Drums nije usamljen u svom pokusaju da kao Crnogorac opravda crnogorski pristup glasanju. Jako puno OK ljudi je isto to reklo sa istim osecajem krivice i srama.
Koliko god da me je iznerviralo ono sto je uradjeno, jos vise me nervira sto se to koristi kao nacin za ostvarenje planova o Milivoj i Acovoj privatnoj off-shore drzavi i potura casne ljude da podmecu svoj obraz i da nose osecaj krivice za nesto za sta uopste nisu krivi, a kod druge strane (Srba) izazivaju reakciju ne prema kriminalcima, vec upravo prema tim ljudima koji iz zelje da pokazu da to nije njihova volja, bivaju izlozeni u prvi plan, pa je prst automatski uperen u njih, a ne u onoga u koga treba da bude.
Ovo je scenario koji je jako poznat na ovim prostorima i jedino treba da budemo oprezni da nam se ne ponove greske koje smo dosta puta napravili.
Mozda zaista trebamo da zivimo u odvojenim "drzavama", ali ne mozemo promeniti cinjenicu da smo upuceni jedni na druge, kao sto je to slucaj i sa Hrvatima, Bosancima, Slovencima i Makedoncima...
Bez veze je ovde raspravljati o Eurosongu, kad nikog od nas niko nije pitao nista pre nego je doneo odluku na se onakva svinjarija napravi i jedino sto mi mozemo je da sve to iskuliramo jer na ovaj nacin nista ne mozemo resiti.
Daleko od toga da mislim da sa "nase" (srpske) strane nije bilo pokusaja da se festival namesti i daleko od toga da 16. Januara (znam i datum) nisam saznao da Flamingosi idu na Eurosong i daleko od toga da je to super pesma i jos dalje od toga da nije bilo i boljih ("boljih")... Ali je crnogorski ziri (ne Crnogorci) bio spretniji u muvanju, podmetnuvsi malog Faddy-ja kao mamac i iskoristio to za par poena koji su napravili razliku izmedju prvo i drugoplasiranog (4, cini mi se).
Jebiga (psujem, ali nisam rekao nista katastrofalno do sada, pa ne bih da mi propada izvinjenje sa pocetka ), ovo treba iskulirati jer mi sigurno necemo resiti nista, a jedino sto mozemo je da se medjusobno natezemo do 1000 i nazad.
Crnogorci ne treba da se izvinjavaju jer nije njihova krivica, a mi ne treba da se palimo jer nije nas interes u pitanju, vec interes pojedinih uticajnih ljudi iz BG koji stoje iza projekta (jedino sto je realna razlika sto kod nas nije u pitanju politicki interes, vec materijalni) i koje zabole dupe i za Srbe i za Crnogorce, vec ih samo briga za to kako da povecaju svoju proviziju (nezakonitu, naravno) za izdavanje necijeg albuma (sto je otprilike i uslov da bude izdat).
Opet mislim i da su Ogi i Marinko sjajno izneli celu pricu i da sa te strane apsolutno nemam nista lose da kazem jer su oni zabavljaci i to dobro rade. Problem je samo sto se uvek za nekim ko je OK povlaci u potaji neko ko nije i onda ljudi upiru prstom u momke koji za to zaista nisu krivi, vec su samo exponirani.
Ovde moze da pomogne samo zdrav razum, nista drugo.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline