Re: Waldorf Oziveo?
Moram reci, nadam se da se nitko nece uvrijediti, da me zvuk Waldorfa ostavio ravnodusnim. Nije da bi odmah po isprobavanju isao orobiti banku i kupiti ga. Isprobavao sam frendove Q rack & Microwave XT na svojem sustavu doma. Microwave XT mi zvuci prirodnije od Q-a, nekako vise "analogno", iako mu to i nije primarna bit. Jos se mogu zamisliti da imam taj sint. Ali Q... Zvuci mi nekako umjetno. Vjerojatno bi dodavanjem analognih filtera puuno "ozivio", al to kosta pravo bogatstvo. Iako, nasao sam nekih fantasticnih zvukova na njemu, poput, pazi sad, bells-a! I to onih "Mike Oldfield-type", tubular bellsa. Cudan svijet...
Mogu se usporediti sa Virusom. Moj Virus, koliko god da je "supalj" tu i tamo i ne mozes iz njega izvuci ni jaci, dublji bas, ni neki jako topao pad ili strings, mi ima prirodniji zvuk, puno izravniji. U miksu udara ravno u glavu. Waldorfi su povuceniji... Da me ne bi krivo razumjeli, to je ok, ali nema sance da ti je to jedini sint za produkciju. U kombinaciji s nekima, zavisi vec koju muziku covjek preferira, Waldorfi se mogu dobro, cak jako dobro, uklopiti. Po uvjetom da taj stil muzike ipak bude neka vrsta elektronike.
|