View Single Post
Old 18-03-2006, 04:21 PM   #37
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: TOTO - najprecenjeniji band ever

Quote:
Originally Posted by Zlo Prase
Mo?da bi se jedno trebala napraviti kategorija "muzičari koje slu?aju samo muzičari".

Fenomen koji sam primjetio, ponajprije kod gitarista, većinom opčinjenih sola?ama i ritmovima, a mnogo manje aran?manima, koji prije ili kasnije uđu u ?ivotnu fazu gdje im glazba nije vi?e izazov (sa repetitorske strane), nađu fascinaciju u ljudima kao ?to su Vai, Satriani ili Lukhater. ?to je s jedne strane potpuno razumljivo, svaka glazba je vrijedna slu?anja ako pobuđuje u slu?atelju neke emocije ili ?to već.

Isto kako postoje ljudi koji slu?aju solo albume Terry Bozzia, Dave Weckla ili Tony Levina (sve bubnjari, a kako wikipedia ka?e Bozzio je svirao na albumu Frank Zappe (jedno sigurno, a za vi?e ne znam)).

Muzika za muzičare.

Matematika - tu glazba polako prestaje, a postoje bitno koliko se tappinga mo?e u minuti, koja je ljestvica, koja je mjera, koliko udaraca bas pedalom ima u sekundi ili koliko triola...
za druge ne znam, al ja slusam ono sta mi se svidja, ne zato sto sam muzicar nego jednostavno sto mi se svidja glazba.

ajde ono gore sta si napisao za Vai-a i satrianija (mada i oni imaju odlicne pjesme)....al za lukathera se ne bi slozio...

ne znam koliko si slusao toto al kod njih nema izdrkavanja vec su pjesme ipak na prvom mjestu.

prasac, nabavi zadnji dvd pa pogledaj/poslusas, prije nego apriori osudis