Quote:
Originally Posted by Kockalone
Ja nisam snimao al sam slusao od drugih sta mislite o tom sistemu? mislim da tako nebi imao ogranicenja,mogao bi posle eventualno da srezem frekvencije koje mi se ne svidjaju?Ne bi bio ogranicen tipom i izborom mikrofona?Mada naravno mikrofon normalno oboji signal na svoj nacin,sta vi mislite?
Verovatno je bilo slicnih ideja unapred se izvinjavam ako je skoro bilo slicnih prica tek sam skoro clan foruma poz svima
|
Neće? dobiti ni?ta. U tom slučaju koristi? pojačalo kao DI + preamp koji je kolorisan, ako snima? clean gitaru, a ako snima? distorziju dobiće? odvratan zvuk. Nije stvar u tome da je mikrofon ne?to ?to "boji" zvuk. Zvučnik, boji, pomeranje vazduha, u slučaju potpuno lampa?kih pojačala poweramp sekcija u pojačalu, pa i soba, pa sve to ulovljeno mikrofonom, daje ton gitare onakav kakav ga znamo. Ukoliko nema? mogućnosti da snimi? dovoljno otpanjeno pojačalo sa mikrofonom, zaboravi sve ostale kombinacije sa pojačalom, i jednostavno snimaj sa nekom spravom za direct recording ili sa nekim softverskim simulatorom. Postoje i sprave koje su power attentuator-i i koje su istovremeno simulatori kutija, koje se kače umesto zvučnika na pojačalo, ali im cena nije mala, i negde pi?ući sve ovo podrazumevam da im nema? pristup.