Vidim da sam lagano nenamjerno zakuhao ovaj thread

. Kako je to bio moj prvi post na ovome forumu, red je da se ukratko predstavim... Iz Pule sam, imam malo jaci kucni studio (ipak je tu Pro Tools HD

).
Moji razlozi zasto sam puknuo tolike pare (nisam bas onoliko koliko pise, imao sam priliku, zmuljao nesto i dobio u pola cijene...) jesu samo kontinuitet... Prije toga sam radio u industriji na Pt Mix, a doma u fusu serafio po nuendu... I nuendo mi je u startu bio puno bolji... Kako je vrijeme prolazilo, a moja vjestina sluzenja PT-om se poboljsavala, poceo sam sve vecu prednost davati PT-u, ponajvise zbog manje problema koje uzrokuje... I stjecao sam nekako subjektivan dojam da mi mix iz pt-a zvuci bolje... Stvarno nemam nikakav dokaz o tome i ne bih se volio upustati u rasprave...
No zahvaljujuci Nuendu su definitvno PT postali bolji sekvencer nego sto su bili... Konkurencija cini cuda

. A meni su definitvno PT najbolji, samo iz razloga sto najbolje radim na njima...
Sto se tice reverba... Nekako mi se cini da je polovni Lexicon (ne bas onaj mpx100

) ili t.c. ili yamaha dobro rjesenje za osloboditi procesorsko vrijeme...
I jos nesto... Cini mi se da su PT prilagodjeniji za rad sa vanjskim gearom, a brzina editiranja u najboljim danima koristenja nuenda mi je bila upola manja nego nakon 6 mjeseci koristenja PT... Nedavno mi je nuendo2 pripremio jedno neugodno iznenadjenje... Izmiksana muzika duzine 7 minuta je u konacnici bila duza oko 30ms od originalnih sastojaka... Sto se lijepo vidi po jednom peaku na 6. minuti, koji toliko otprilike kasni... Izmixao sam putem opcije "file - audio mixdown", jer sam trebao obaviti nesto na brzinu... I osjetilo se to u zvuku....