Nemam pojma OFF kako, ali je istina...
Poslednjih 15-tak, 20 mixeva se ne secam da je bilo ispod 70- 80 kanala, cak je bilo i dosta vise... I to nikada bez barem 3 impulsa, naravno UAD, Waves, Kjaerhus, Sonalksis, Elemental, Ohmsboys, obavezni double delay i Reverb A (ovo posebno volim da koristim jer svima idem na zivce

).
Jebem li ga, brz je. Cak je u uporednom testu sa novim AMD 3000 sa 939 plocom i dobrim komponentama imao bolje rezultate. Sa sedam nekih dugih impulsa nabudzenim do kraja, otvarao je 7 FULL IR1 waves-a i to sa manje od 60% opterecenja resursa dok je AMD bio komplet zauzet.
Max je dva sata drljao neki projekat i nije ukapirao da ga tera sa dvd-a tj. iz RAM-a sve dok nije krenuo da snimi projekat.
Nemam pojma... Kada sam ga kupio pre tri godine, nije postojalo nista jace, ali izgleda da se u medjuvremenu nije desilo nista revolucionarno...
Cak nije ni klokovan, ali su dobro uparene komponente, pa je verovatno tu trik. A ima jos nesto...
Jako je velika fora da nateras sebe da vecinu toga dobijes na samom ulazu zdravo i da ne preprocesiras snimke, vec da radis sitne korekcije neophodne da bi kanal se sjedinio sa mixom. Ovako je to prilicno sturo objasnjeno, ali ko radi, verujem da zna na sta mislim.
Sad sam upravo zavrsio mix, pa sam malo iskulirao i reci cu jos nesto da eventualno ublazim prethodni post.
Iskreno mislim da je pitanje softvera koji koristis (u ovom trenutku) pitanje jedino osobe koja sedi kao operater za kompjuterom. Na zalost (ili srecu) 99% nas je uglavnom "all in one", pa sve postavljamo i gledamo kroz prizmu licnih afiniteta. Kada ja ne bih morao da budem taj koji je tehnicar, vec da samo produciram ne bih ni momenta razmisljao o softveru i interfejsu (jer mi inace kompjuteri blago idu na zivce, ali velim za te pare, bolje nema pa cutim i "trpim"), vec bih slusao muziku i mislio samo o onome sto cujem.
Takodje mislim (u fazama kad nisam nadrndan) da je najgluplje svadjati se i raspravljati oko softvera ili komada opreme jer to nisu stvari koje su posebne ili unikatne, vec stvari koje se kupuju za odredjenu kolicinu novca i kada pogledam neke svoje postove na tu temu gde zapenim, osecam se uzasno glupo.
Ipak i dalje ostaje savet koji sam dao coveku jer su to ozbiljne pare koje se isplati dati jedino, ako imas izvesnu varijantu da ih u dogledno vreme i zaradis, inace je to samo skupa igracka.
Pozdrav!