Quote:
Originally Posted by Oggy
Eto, toliko... Mozda sam danas malkice nervozniji, pa sam svasta nabacao, ali najdobronamerniji savet coveku koji je pokrenuo ovaj topic je da se jos neko vreme uzdrzi od kupovine HD sistema zato sto to potpada pod "kompjutersku opremu" kojoj strahovito pada cena u jedinici vremena, a ocigledno je da (ako se rasprava vodi na ovom nivou) bi to bio cist gubitak kapitala.
Moj savet je da jos malo poradis na sebi, pre nego se odlucis za tako ozbiljan ulog, jer daleko od toga da HD ne valja, ali samo onome ko iz njega izvlaci 100% i potpada pod kategoriju "komercijalni studio".
Drugi uslov bi bio da imas toliko novca da ne znas sta ces sa njim, pa ajde i PT HD.
|
Slazem se sa skoro svim sto si rekao, a pogotovo o isplativosti kupovine HD sistema u nas. Moj post je bio hipoteticki okrenut razlici bilo koja dva softvera (u ovom slucaju PT i Nuendo) koja osim subjektivne i spiritualisticke (razlika u zvuku

) strane ima i onu objektivnu - plug-inovi koji se u njoj koriste. Pogotovo u ne-DSP sistemima mogu biti zanimljivi Sony, Focusrite D2,D3, Sansamp, Moog...... RTAS plug-inovi. Konkretno, kod mene pre nabavke UADa- radio sam neke podmikse u PT LE pa ih uvoziu u Nuendo samo zbog efekata (kompresora i limitera pre svega). Druga prica je Nuendo +Poco + 2x Uad + hardvare......
Samo, Oggy, nije mi jasno ono o opterecenju racunara

. Kod mene je uvek sve na ivici, a vrlo solidan komp, Uad.....

....