Quote:
Originally Posted by gricko
Poznaje li neko Yamahu S90 ES, za sta je koristi, koje su joj osobine,boje, za koju vrstu muzike. Znam da je vec bilo rasprave ali zanima me jos detaljnije nesto o Kurzweil k2600(za kojeg mi niko nista nije napisao  ), Triton extreme, i yamaha motif ES, Dosta koristim zvukove klavira i orgulja, ali i sint zvukova, znaci dosta za sviranje rock-a, rock&roll-a pa i progresiva, ali i dosta "njeznijih" pop, blues, i sl. stvari... Znaci Efikasnost u toku zive svirke jer cu imati samo jednu klavijaturu.
|
Ne mogu o Kurzweilu jer se ne družimo još od K2000, ali ti mogu napisati nešto o Yamahi. Koliko sam skužio u S90ES-u je isti engine kao u MOTIF-u ES + naravno, još jedan ludi klavir. Sudeći po S90 (čiji je S90 nasljednik) riječ je o vrhunskom synth-u sa pre*ebenom tipkom - u nju se čovjek zaljubi (na MOTIF-u 8 je ista tipka kao na S90ES). Zvukovi - ludnica (posebno klaviri i orgulje). Jednostavnost - čista petica. Vrlo dobar master mode. Dobar voice/perf editor. Ako ti ne treba sampler predlažem S90ES. Inače MOTIF ES ili Kurzweil bez razmišljanja za sve ovo što si naveo, ali verzije sa 88 tipaka su malo skupe (a pretpostavljam da bi ti 88 dobro došlo ako je samo 1 synth). A možeš i S90ES + sampler. Nikakav Triton - on može konkurirat samo ako sviraš i narodnjake.
Pozdrav!!!