Zabavno je primetiti da je
60 poena koliko su imali
Flamingosi došlo isključivo od
"Srba" (tj.
4 naša predstavnika i 11.000 glasova publike) što će reći da je
"žiri" iz CG koji je glasao kako kažu
"po svojoj savesti" dao ukupno
0 (i slovima:
nula)
poena.
"Mi" smo kao bili malo savesniji pa smo
No Name dali ukupno
8 poena (64 =
48 od njih,
8 od publike i
8 od
"nas") mada ajd, da ne grešim dušu zaslužio je
No Name više od
2 poena u proseku po članu
"našeg" žirija, a opet, s obizrom da svi znamo kako zvuči ta pesma onda treba da se zapitamo čemu
24 izvodjača kad će od toga 18 biti tu čisto da popuni mesto i da se kao
"razvije" konkurencija?!? Možda bi bilo pametnije da kao Makedonci prošle godine izabremo dva predstavnika i da svako od njih otpeva po 3 pesme različitih kompozitora pa da izmedju tih 6 pesama biramo svog favorita. Ili ipak bolje ne
Meni je najbolja na festivalu bila
Mari Mari. Izuzetno emotivna i jaka pesma, pomalo me aranžmanski podseća na Jutro, ali daleko od toga da imaju išta zajedničko. Koliko se sećam tu pesmu je trebalo da otpeva
Aleksandra Radović ili grešim?
Biber mi se takodje dopao, izuzev muškog vokala koji mi nije baš najprijatnije legao u pesmu (
ako je taj dečko ovde na forumu, izvni, moje mišljenje 
) iako je ideja bila sasvim solidna.
Ana Nikolić je možda imala i najbolju pesmu za Evroviziju s obzirom da bi Grci podivljali tamo i doprineli atmosferi.
Maja Nikolić takodje nije imala lošu pesmu, kao ni
Ivana Jordan ali me sve više i više iritira njeno
prenemaganje (pogotovu u onom delu pri kraju kada peva nešto visoko gde se jedva i čuje koliko joj je tanak glas).
Stefan Faddy je imao fin gitarski solo, i moram priznati da sam to očekivao kod svih samo ne kod njega

Dobro i kod
No Name ne bih to očekivao
Blah Blah Bend je imao prijatnu pesmu, ali mi se čini da je mnogo više festivalska nego evrovizijska,
Romana me je iznenadila sa tim nekim pop-rock pristupom, a
Ana Bekuta nasmejala do suza sa onim grčko-rimskim stilom i dvokolicama a peva o spremanju slave i dolasku na konak
Flamingosi & Luis.. Ono što mora da se prizna to je da pesma lako ulazi u uši i da je energična, ali iskreno sumnjam da bi takva pesma uradila nešto bitno na Evroviziji, barem ako se prisetim da je "taj" tip pesama do sada slabo prolazio.
E da, sad se setih, možda nisam u toku i možda je neko pre napisao, ali šta bi sa
Zvezdama Granda & Šabanom Bajramovićem? Odustali/Diskvalifikovani (znam da je Tijanić nešto spominjao da će biti rigorozna kontrola oko Beovizije)/Nešto treće?
U svakom slučaju, žiriju svaka čast na glasanju. Ja mislim da bih veoma teško spojio 12 pesama koje su mi se dopale i za koje bih mogao da glasam po ličnom ukusu i uverenjima "kakva bi pesma bila dobra za Evroviziju"
Ono što mene malo buni to je kvalitet vokala u polufinalnoj večeri. Imao sam utisak kao da i nije bilo nekih reverba, kompresora, limitera te je bilo svakojakih "ispada" i sa pevačke (verovatno i zbog njihove neuvežbanosti/treme/štagod), ali i sa tonske strane a to mi je pomalo neshvatljivo pogotovu kad muzika ide na matrice sa sve pratećim vokalima te je na njima da ozvuče dva do tri mikrofona maksimalno po pesmi. Bojim se da zamislim kako bi sve to zvučalo da kojim slučajem stoji u propozicijama da ništa ne sme da se pušta sa matrica nego mora sve uživo da se svira
Sva sreća pa tolikih propusta nije bilo u finialnoj večeri.
edit: E da, šta je to bilo na bini što je izgledalo kao "veoma opasna zona za hodanje" u polufinalu kad je Boda morao dva puta da upozori žiri koji je dolazio da "pazi gde hoda", poslednji član žirija (zaboravih mu ime, kompozitor, dugokosi bradati stariji sedi lik) došao sa rečima "jedva sam živ stig'o dovde" a isto tako je i na kraju nastupa
Koktel Benda njihov basista zamalo pao (čini mi se da je čak ispustio bas na pod u tom trenutku da bi se zadržao na nogama)?