Da li ovde neko ko radi R'n'R,Jazz,... ima jednu stvar koja bi prosla ovog momenta u inostranstvu (kada bi se otpevala na engleskom).
Da li ima mocnu,originalnu,catchy kompoziciju,moderno i originalno zapakovanu (nosi neku novu energiju,aranzmanske inovacije) i sjajno izmiksanu?
Da li taj koji peva ima izuzetnu harizmu i zanimljivu boju glasa?
Da li kuca koja stane iza njega ima bar 1 000 000 funti da ulozi u imidz,spotove,reklamu,medijski prostor?
i jos mnogo toga...
E tako se postaje zvezda i sa takvim pristupom svemu.Svaka karika je bitna,a najvaznija je da je melodija hit.
Evo recimo primer Madonne koja ima najprodavaniji singl u zadnje vreme.
Izbacila je u Londonu promo singl Hung Up (bez Abba instrumentala) i dozivela neuspeh i singl povucen iz prodaje.Odmah izbacuje verziju sa Abba instrumentalom i postaje najveci hit !
Abba upakovana u moderni disco... Da je uradjeno tako da zvuci kao stara Abba ne bi bilo nista od uspeha.Da nije bilo dobre i legendarne melodije takodje ne bi bilo uspeha,sto se i pokazalo sa promo singlom.
U mixu su koriscene neke moderne fore sa filterima itd...(u skladu sa aktuelnim trenutkom)
Uradjen je vrhunski spot.Svi akteri spota su freak-ovi puni energije koju publika oseti.
Sa istim pristupom radi i Maroon 5 ,Hives itd...
---------------------------------------------------------------------
Isti takav pristup treba da imaju oni koji rade ovde R'n'R,Jazz,... (ok za onih 1 000 000 funti nisam siguran

)
Evo jos jedan zanimljiv primer.U Evropi je veoma popularan (vrhunac 2002. godine) euro-trance ili melodic-trance.Ovde taj pravac nikada nije doziveo veci uspeh...
Medjutim kada je uzeta original matrica jedne takve stvari i preko nje otpevala Indira :"Stikle na noge,noge u kola i tetovaza na ledja gola..."
ta stvar postaje ogorman hit kod velikog procenta domace populacije.
Sada Indira peva pesmu "Rodni kraj" (valjda se tako zove,sinoc sam je prvi put cuo)...Uzet original Benassi-Satisfaction ili "Able To Love" i onda se ubaci neko sr*nje od melodije sa njenim vokalom i domacim shitaranzmanom,koji nema veze sa Benassijem (poslusajte ovo ako niste...

) i kazu mi da je to veliki hit sada!?!?
Mislim da ljudi koji to rade ,tacno znaju potrebe svoje publike...
Sjajno se medijski gura,putem televizije i novina.
Visegodisnji attack na mozgove je urodio plodom.Koliko ste puta culi od prijatelja "Ni ja to pre nisam voleo,ali..."
Uradi folk ovde i duva ti vetar u ledja.
Za sve ostale pravce mora da se uradi nesto na svetskom nivou.
Jer "urbana" publika je mnogo zahtevnija (kriticnija),siromasnija i depresivnija...
Ovo je moja ocena domaceg trzista u ovom trenutku.