Quote:
Originally Posted by idekius
Dakle, jazz, r'n'r, blues... ima li to uopste sanse?
Veceras sam pricao sa prijateljem na tu temu... i izgleda da nema...
Odusevim se tek kad mi neko kaze kako je to "zastarelo"...
Nije zastarelo sigurno jer je r'n'r u svetu poprimio "novo ruho" i dokaz za to je i Audio Slave i Placebo i Green Day i ColdPlay i mnogi drugi...
Tu su i ostali srodni pravci koji haraju svetom... Depeche Mode, Maroon 5...
|
Da li ima sanse? Nema!
Ali to nije nista cudno.
Ovi bendovi nisu tako popularni ni tamo preko bare, kao sto to nama ovde deluje.
Ali trziste je vece, i naravno da ce naci svoju publiku.
E sad, sto to nama deluje kao da su mega popularni, to je vec stvar stranih medija i njihovog uticaja na nas.
Sticajem okolnosti, imam brata koji zivi u LA-u, i on mi je pricao da niko sa kim je pricao nikada nije cuo za Lenny Kravitza na primer.
Takodje mi je spomenuo da je sasvim slucajno na autobuskoj stanici video, kako on kaze, vrlo bedan papiric na kome se najavljuje nastup Moby-ja u nekom klubu.
Znaci nije to bas tako kao sto nama deluje.
A o jazz-u tek da ne pricam.
To nikada nije bio pravac za siroke narodne mase.
Ali meni nije jasno zasto bi se uopste cimali oko toga?!
Zasto kod nas ljudi vecito traze rupu na saksiji?
I iz kojih razloga bi r'n'r muzika po default-u trebalo da bude "ona prava" vredna muzika.
Ako neko zeli da se bavi r'n'r muzikom, neka je pravi i radi, pa valjda je bitno da uziva u tome.
A ako hoce i da zivi od toga, naravno da mora da se prilagodi danasnjem vremenu i blago modifikuje sirovi r'n'r.
Na kraju, mislim da je to stvar podneblja, mentaliteta, i trenda.
Zlatno vreme r'n'r muzike je proslo, barem sto se nasih prostora tice, i to je neminovno,kao sto ja vise nikad necu imati 18 godina, svidjalo se to meni ili ne.
Da ne ispadne sad da sam ja od onih koji misle da je r'n'r "zastareo", kao sto Idekius kaze. Ne! Samo jednostavno nije najaktuelniji muzicki pravac.
Mislim, svako vreme nosi svoje breme....
p.s. Samo... Depeche mode nikako ne mogu da svrstam u r'n'r bend...