Quote:
ne znam otkud ti ova informacija..
|
Kako bih drugacije, lakse, brze, bez tastature, misa i monitora na zivoj svirci pozivao prethodno spakovane boje (semplove i VST) sa DAW, a da imam istu lakocu sviranja, tj. samog rukovanja instrumentom?
Ponavljam,
uz iskljucivo koriscenje MASTER klavijatura!Za pocetak jedne, kasnije 2 komada.A, posto imam E-MU 1212m, morao bih da dokupim Audio Dock.
Teoretski, to otprilike tako izgleda.
Prakticno...Sto se tice hardverskog dela cele konfiguracije, "diviner" mi je mnogo toga razjasnio.
Softverski...Ako me ovde neko ne uputi sta je najbolje za manipulaciju semplovima kad je u pitanju ziva svirka, cime je najbolje, najbrze, najpouzdanije zvati boje sa PC-ja - dizem ruke.
Vidim da novi Emulator X2 ima u banci zvukova vise od 3Gb, Hyper Sonic 2 blizu 2Gb.To su, pretpostavljam, dovoljno jaki razlozi da pomenute "alatke" budu predlozene za jedan DAW za prevashodno "live" namenu.
Ovo su sve informacije kojih sam se dokopao, ne moje tvrdnje.Ja za to (jos uvek) nisam kompetentan, jer jednostavno tako nesto nisam ni imao prilike da koristim.
Da napomenem (mozda bude bitno) da mi cela ideja za jedan ovakav DAW pociva na tome da vise ne sanjam o svakoj novoj klavijaturi koja se pojavi, bila ona "triton" (ili "piton"

), Motif, Korg X50, Kurzweil,...Da ne nabrajam.Bio bih srecan da sa pojavom svake nove klavijature odem kod prvog vlasnika iste, platim, "presnimim" boje i imam ih u arhivi.Kad mi koja od njih zatreba, tresnem na hard i koristim.
"Udjes-izadjes i gotovo!"
Razumem ja tu poslovnu politiku da nijednu klavijaturu nijedan proizvodjac ne zeli da napravi bez nekog nedostatka, ali ja nemam para (iskreno, ni namere) da jurim svaki nov model koji se pojavi, da ga placam kod nas par hiljada evra, iako je svud u "nerazvijenom " zapadu najvise par hiljada dolara...