View Single Post
Old 02-03-2006, 09:00 PM   #7
zagor
Member

zagor's Avatar

Default Re: Voice-overi I Reklame U Srbiji...

Quote:
Originally Posted by DJ Z
Ja sam radio dosta muzike za reklame ?pice,emisije,film...?to se tiče reklama,nisam radio VOICE OVER-najsličnije sam radio kompletan design zvuka za jednu od reklama za MERIDIAN banku(bakica limunzinom dolazi u ba?tu nekog hotela gde je ugleda lik koji sedi sa nekoliko riba...).Reklama je urađena u saradnji sa MAGIC BOX multimedia koji su radili video.Od njih sam dobio OFF-ove glumaca za nahovanje i muziku a efekte sam već imao ili pravio.
?to se ostalih stvari tiče uglavnom je to bila AUTORSKA MUZIKA koju sam pravio isključivo za tu namenu.Po?to su moja dosada?nja iskustva sa SOKOJ-em i naplatom tantijema lo?a,uglavnom sve ukalkuli?em odmah u cifru i ne razmi?ljam kolko puta će se emitovati i sl.Takođe na pitanje software-a mogu da ka?em da mi niko nije tra?io nikakve potvrde o legalnom software-u..samo im je bitno da je muzika autorska i da nije nigde drugde kori?ćena.

OK... ma to sa softverom nema nikakve veze... Za sada. Cak ni trzisna inspekcija nije razmisljala dalje od WINDOWSa i OFFICEa kada je posecivala registrovane i "Pravne" autore i studije. Mada, vremena ce se svakako menjati. Pozdrav.
zagor is offline   Reply With Quote