Re: Avalon - Behringer
Godinu dana sam trazio dobar reverb, sklapao neka cuda muda i softvere, ma nema tu sta da se trazi, na kraju sam kupio PCM 80 i resio problem, samo ga ukljucim i to je to!
Znaci ne mozes ti nikoga da zeznes kao za 3 dinara sto skines sa intrerneta da napravis produkciju! Hajde da se ne lazemo!
Pa tako i za Avalon i Behringer! Avalon je mnogo skupa sprava jer nijedan prekidac ne ide direktno, svaki ima relej iza sebe i jos gomila drugih stvari koje ga cine skupim i kvalitetnim!
Ali... Zvuk?! Nigde! Kao sto sam vec rekao u drugoj temi o preampima, stabilan kompresor, drzi vokal, ne uvlaci, ali samo to! Zvuka lampe ni u najavi!
Rekao sam vec tamo za test sa Mbox Pro Tools na kome je Focusrite preamp koji kosta 15 dinara i snimim vokal sa njim, obradim sa EQ i compresorom (Bomb Factory plugins), posle toga isto sa Avalonom, sve isto podeseno i rezultat... Isti! Identican! Malo sam se plasio da kazem da je sa malog Mboxa bio bolji, ali neka bude identican!
Pri tom danisam indijanac, njego se ovim profesionalno bavim vec dosta dugo!
Ne kazem da moze za male pare da se dobije zvuk, samo kazem da su neke stvari precenjene i da l;judi ne shvataju skupocu Avalona, koja i nije toliko u zvuku, vec u izradi i samom filingu rada sa njim jer je sprava teska 10 kg!
Za Behringer ne znam, ali kao sto sam rekao da dbx376 najradije sa njim radim!
|