Ovako,
nije mi bila namjera hvalit jedan a kudit drugi ili obratno; ja sam jedan od onih koji imaju sreću i rade sa oba
Sve ima svoju cijenu a to je onoliko koliko si spreman platit za svoje zadovoljstvo i gu?t - a ja svoje plaćam
Tako sam nedavno nabavio lexicon pcm70, veličanstven je, radi i "ima ono ne?to"
Avalon je brand, sam osjećaj rada s njim je drugačiji, ima u zvuku ne?to ?to ja ne znam opisati, neki bi rekli da ima "karakter", sve kod njega zvuči "plemenito", alikvote su čujne i to je istina ali... zanimljivo je da ama ba? NIKO od onih koji su pogađali nije ubo...
Ne ?elim dirati ni u čiju sujetu, pa i sam sam sujetan (kao i svako od nas, samo ?to to neki ne ?ele priznati), razlika u zvuku postoji i čujna je, naravno
Snimano je sa micovima za koje neki tvrde da su lo?i. Mogu se slo?it i ne moram, POUZDANO znam za nekoliko top stvari sa HR estrade koje se vrte na radiju i TV a koje su snimane sa njima, ne pitajte kako znam
Mogao sam napisati bilo ?to i ne pokazati fotke, rezultat bi bio isti, ako je mic lo? - lo? je za oba preampa
Vezano za snimanje vokala, moj stav je ovakav:
kad radi? sa majstorom koji otpjeva ono ?to zamisli - rezultat je vrhunski i preko behringera, kad radi? sa "pacijentom" koji ne zna ni govorit - ne poma?u niti dva avalona, rezultat je za specijaliste i logopede, na?alost
Sad sam u gu?vi, sređujem jedan prostor, ali na proljeće sigurno ide jedan test sa osam preampova, na istu foru, sa acc. gitarom i vokalom, tu nema zajeba, pa da vidimo i čujemo te, ?to bi Đuro rek'o, "drastićne razl'ke"
Ovaj mali test je bio namijenjen prvenstveno onima koji nemaju novaca za ultraskupubrzubrandopremu, solidan (pa i preko toga) rezultat se mo?e postići i sa ispodprosječnom opremom, sve je u glavi
I za kraj, jedna anegdota od prije vi?e od 20 godina,
Mjesto radnje: jedan hotel u unutra?njosti nekad nam zajedničke dr?ave, hotelski band sa vrhunskim harmonika?em. To je vrijeme kad je Kemi? ( za one iz HR koji ne znaju, vrhunski harmonika?) bio u top formi; band pravi pauzu, dru?imo se i neko iz dru?tva pita harmonika?a ko je bolji, Kemi? ili Pavke (harmonika? Narodnog orkestra RTVBg)
"Burazeru, Kemi? će o'svira ono ?to nave?ba, a Pavke - ono ?to zamisli"
?ivjeli!!!