Imam u studiju Avalon 737sp i dbx 376 i moram da kazem da mi dbx radi mnogo sladje i zvuk je neuporedivo lepsi! To kazem sa punom odgovornoscu jer sam platio obe sprave, a Avalon i nije tako jeftin!
Naime...
Avalon je mnogo ozbiljniji uredjaj, kompresor je mnogo stabilniji i jednostavno drzi snimak i ne pusta ga i ne gusi! Ali mnogo mu treba ulazne snage da bi se pokrnule lampe i dale malo one topline koje se od njih ocekuju!
dbx vredi kako je neko rekao svakog ulozenog eura, izrada je daleko ispod Avalona, susti i kompresor uvlaci cim se malo samo vise optereti!
EQ na Avalonu deluje mnogo tvrd, skoro i neupotrebljiv, licno dbx mnogo sladje zvuci, pogotovo onaj njegov deeser koji radi bolje od bilo cega drugog sto sam cuo!
Znaci zakljucak bi bio da na kraju udjem mikrofonom u dbx, naostrim ga malo u zavisnosti sta snimam, ubijem sibilanse, onda izadjem i udjem u Avalona gde koristim kompresor i mozda pomalo headroom sprave i tako udjem u Digirack 002!
Ako vec nisi potrosio pare, razmisli o isa 430 Focusrite,mislim da je odlicna investicija!
Evo testa,...
Imam Pro Tools Mbox nakome je neki jeftini Focusrite preamp i usnimim vokal sa njim pa potom u Pro Toolsu sa dobrim kompresorom i EQ sredim wave!
Uradim isto sa Avalonom pritom koristeci njegov EQ i compresor isto kao i pluginove i sta se desava...
Isti snimak, identican!!!
Dobro sve proveri prenego potrosis novac!