Re: in-ear monitori i "overhead" mikrofoni?
U mom bendu svira 7 ljudi i svaka bina na kojoj sviramo nam je mala! Tako da dva binska monitora na stejd?u samo prave probleme! Druga stvar je to ?to ti monitori najče?će prave probleme sa mikrofonijom na tako malim binama! A treća stvar je ?to par monitora da ičemu vrijede ko?taju 1000 EUR! (Na sve to - dva monitora mi često nisu dovoljna za 7 ljudi!)
Zato sam ja napravio svoju varijantu "kablovskog in-ear monitoringa" koja se bazira na Behringer HA4700 distribuciji za slu?alice koja mi omgućava napajanje do 12 pari slu?alica sa nezavisnom kontrolom jačine i boje u 4 grupe! Sa miksera povučem AUX odnosno FOLDBACK signale u distribuciju, a zatim kablićima do svakog člana benda, koji potom bocne male slu?ke u u?i (jednu ili obe) i to je to! Kod nas je mikser najče?će na stejd?u, tako da uz kabl koji ide do miksera, vratimo i po jedan od miksera i to je to!
I mogu reći da to jako lijepo funkcioni?e! Praktično mogu napraviti do 4 monitorska miksa ?to je nama vi?e nego dovoljno! (najče?će zavr?imo stvar sa 2)
Jedino ?to sam kvalitet monitoringa zavisi od kvaliteta slu?kica koje se koriste i ?to je bilo potrebno određeno vrijeme da se naviknemo na to!
Sada je sjajno! Uz ovu foru u potpunosti mo?emo da iskontroli?emo ono ?to sviramo! Dinamika nam je puno bolja, a odnosi sjajni! U?ivanje je napokon kompletno i tek sa ovom varijantom u potpunosti iskori?tavamo mogućnosti digitalnog miksera koji koristimo! (Allen&Heath Icon DP1000)
I to je otprilike to...