View Single Post
Old 20-02-2006, 07:18 PM   #3
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: (Ne)zvanicni naslednici NS10m

Quote:
Originally Posted by OFF
Uz slogan: 'ako dobro zvuci na ovome, svugde ce biti dobro'

http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...560744,00.html

A vreme ce pokazati da li je u pitanju marketing ili dugo cekani naslednik legendarnog zvucnika
Zdravo OFF,

Kad si vec startovao ovu temu,
par misli koje su mi prosle kroz glavu...

1. Prestati proizvodnju zvucnika kao sto je NS10 je sumanut i nezreo potez (verovatno je to odlucio neko ko nije bio dorastao poslu a bio je "ambiciozan")

2. Poceti proizvodnju necega ovakvog sto treba da ga "zameni" je vec bezobrazluk i sujeta (znaci onaj iz prve misli je evoluirao u nesto drugo). Od svih diskutabilnih kvaliteta koje je NS10 imao ostade samo "bela membrana", odnosno bela boja membrane, a sve ostalo je razlicito i (po mom licnom misljenju) gore od prethodnika.

3. Cak i iz tehnickog opisa koji je marketing sastavio, iskusnijima je jasno da ovi novi zvucnici nece imati blage veze sa NS10, vrlo verovatno ce zvucati slicno vecini malih zvucnika koji postoje na trzistu... ako ne i gore.

4. Steta. Jos jedan brutalan primer razvoja koji je uradio marketing a ne R&D Department.

Da se razumemo, nisam ih ni cuo (mada to meni ne bi puno znacilo, jer to nije moj posao) a ni video, imam samo ovo sto su napisali u opisu i tehnickim podacima. Oni koji ih budu culi ce vec reci sami da li sam "pogodio".

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote