View Single Post
Old 12-02-2006, 04:10 PM   #69
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: najbolja produkcija u 2005

Steka... svi znamo da se na zapadu radi bolje nego ovde... Nikava mudrost... Oprema, skole, motivisanost jer je i trziste muzike bolje... itd., itd...

Ipak, treba covek da ume da ceni kada se iz minimuma tehnickih sredstava izvuce maximum...

Tebi drugarski savetujem da prvo nesto uradis... barem nesto sto nece da ti sluzi za licno slusanje, pa da onda picas i solis pamet drugima...

Samo, da li mislis da je ovo topic za to i da ces nam otvoriti oci? Ne kapiram poentu...

Sto se tice onoga o kradji... nemam komentar... jedino se nadam da ces sam editovati svoj post i da ti se takvi ispadi nece vise ponavljati...

Da si to napisao u mojoj rubrici, post bi ti bio obrisan....

Incace, tema je "Najbolja produkcija u 2005. na prostorima EX-Yu"...

Ja i dalje tipujem na onaj Bajagin album...
Svidja mi se i Massimo - vjestina, ma da je to previse pop sound za moj ukus...

Lepo je odradjen i Gibonijev CD, ali on mi je vec ljigavi pop, pa nikako da ga preslusam kako treba... Pesme mi se ne svidjaju, stil mi se ne svidja, pa ne mogu da budem nepristrasan sto se tice produkcije...
Jebi ga... ospice me izbiju kad cujem onog pekmeza, pa kako da pohvalim produkciju i lepe linije Vlatka Stefanovskog?!

Album koji se u ovom periodu izdvaja je i pomenuti Joksimovicev CD, ali, tu mi glas zvuci kao Heineken pivo... mnogo nafrizirano, a ja vise volim Budweiser ... Salu na stranu, mnogo je onde nabudzen vocal... Cemu to? Ako se vec ravnamo sa svetom, izuzev u nekim extremima, ambijentalama.. itd... sve je to mnogo jednostavnije... nego, to su izgleda srpska posla... Samo, to je i stvar ukusa... meni se ne svidja, ali, to je samo moj ukus...

Nisam Ljubomoran - V.Georgiev... O.K.... kompromis kvaliteta i komercijale... lep kompromis i to je to. Produkcija? Za pesmu tog tipa po meni odlicna, mnogo odmerenija i sa vise ukusa nego u slucaju Joksimovica...

Ali... Bajagin CD mi se stvarno izdvaja... Tu mi se upravo produkcija svidja... od pesama mi se jedino svidja onaj Funky Taxi i Bademi i so... ostale popunjavaju CD... sa strane textova i kompozicija moze to Bajaga mnogo bolje... kao sto je uradio sa albumom "Muzika na struju"...

Hmmm... eto, izneo sam otprilike svoje misljenje o produkciji u ex-yu...
Voleo bih da ne budem pogresno shvacen... rekao sam ono kako ja to cujem, bez namere da nekoga omalovazim, ili uvredim... Po pitanju ovakvih stvari mnogo igra ukus, a moj ukus je takakv kakav je... ne volim divljanje sa reverbima, prenapumpavanja, pretezno slusam Britanske rock bandove, jazz, malo Sietl forica, tu i tamo Ghotic metal, takozvani Love metal , ne volim YU-pop... pa se to verovatno malo odrazi i kada slusam domace stvari...

Last edited by idekius; 12-02-2006 at 04:50 PM.
idekius is offline   Reply With Quote