View Single Post
Old 10-02-2006, 03:08 PM   #8
alpha
Junior Member

Default Re: Pristup (pre)Masteringu

Quote:
Originally Posted by Max
Objasni mi ovo ..... nije mi bas najjasnije , a susretao sam sa sa tim problemom .

Imam tc Brickwall , verziju za powercore . Prilicno mi se ne dopada " zvuk " tog limitera i jos uvek preferiram Timeworks .... da li postoji nacin da iskoristim to sto Brickwall radi ( i da mi malo blize pojasnis taj fenomen ) i da li ga detektuje i digi 9652 ( znaci ne hdsp verzija ) i kako ....
Nedavno je izasao TC Brickwall 2 limiter koji, po meni, vrlo lepo radi (ako za limiter to uopste moze da se kaze). Izbor limitera dosta zavisi od vrste muzike. Meni nekad dobro radi UAD Precision Limiter, nekad Voxengo Elephant a nekad cak i Waves L3 (probao sam i hardware verziju L2 i mnogo je bolja od software verzije L2, s tim sto soft L3 radi vrlo slicno kao hard L2). Timeworks nisam probao.
Ako digi 9652 podrzava Digichek, onda bi trebalo da detektuje +0 over-e.
Umesto da ti ja prepricavam bolje procitaj http://www.tcelectronic.com/media/Le...per_AES109.pdf

[/quote]Mozda malo bezvezno pitanje a li .... da li mogu da koristim Brickwall , za to a da ipak limitujem sa " zvukom " Timeworksa .... i sta se desava kad se iza limitera stavi npr Sony inflator ????

Da li smo onda dzabe krecili ?????[/quote]

To je valjda ok, s tim sto u tom slucaju trashold na Brickwall limiteru ne treba da bude ispod -0.3. Sony inflator nisam probao, ali u tom scenarju si verovatno "dzabe krecio" (mada bi to trebalo proveriti pomocu Digichek-a).
alpha is offline   Reply With Quote