Quote:
Originally Posted by alpha
Ono sto nije receno je da software ne "vidi" kontinuiran signal nego samo pojedinacne semplove od kojih se kasnije u DA konverteru "pravi" kontinuiran signal. Medjutim, izmedju dva sempla, teorijski, signal moze da varira i do 6 dB-a (prakticno oko 3 dB-a jer ostatak distorzira) a sto software i peak i RMS metri jednostavno ne mogu da "vide". Ovo pravi distorziju ne na masteru, niti na CD-u nego tek u DA konverteru CD-player-a. Jedini limiter u digitalnom domenu koji ovo eliminise je Brickwall limiter u System-u 6000 TC Electronic-a. I jedini software koji ovo detektuje je Digichek koji ide uz RME kartice.
|
Objasni mi ovo ..... nije mi bas najjasnije , a susretao sam sa sa tim problemom .
Imam tc Brickwall , verziju za powercore . Prilicno mi se ne dopada " zvuk " tog limitera i jos uvek preferiram Timeworks .... da li postoji nacin da iskoristim to sto Brickwall radi ( i da mi malo blize pojasnis taj fenomen ) i da li ga detektuje i digi 9652 ( znaci ne hdsp verzija ) i kako ....
Mozda malo bezvezno pitanje a li .... da li mogu da koristim Brickwall , za to a da ipak limitujem sa " zvukom " Timeworksa .... i sta se desava kad se iza limitera stavi npr Sony inflator ????
Da li smo onda dzabe krecili ?????
Pozdrav