View Single Post
Old 02-02-2006, 10:55 PM   #19
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: upward compresija ili kako god?

Quote:
Originally Posted by OFF
Zamisli nekog HC bubnjara (a svi su hc na svoj nacin ) koji svira nesto sa otvorenim hi-hatom. Kada krene u prelaz, sustain od tog hi-hata ostaje i uz tomove, hocu reci retko mi se desava da kad se sviraju tomovi, cuju samo oni. Ista stvar su prelazi kombinovani sa chinelama. Ako isecem rucno, dobijam nadolazece cinele na njihovim repovima
Ne moram da ih zamisljam, nagledao sam ih se Kad svira timpan, ja close-mikingom uglavnom dobijem da je on daleko najdominantniji zvuk, u svakom slucaju hihat nema previse sustaina.. slazem se za cinele, ride-cinela cesto ulazi narocito ako HCovci voze crash-ride cinele pa bi na neku 32ku prelaz pa nazad... E sad jos jedna fora, sto se repova tice, ja krajeve timpana jako krvavo secem, do prvo udarca bilo cega sto sledi, jednostavno nemam potrebe za tim, bez obzira na zanr, ako imam dobru postavku overheada ( i jos bitnije, dobrog bubnjara, koji zna GDE i KAKO treba udariti timpan), zvuci prirodno, probaj...
@nedim
rucno secenje je da u multitrack editoru, na pojedinom audio-fajlu rucno napravim cut na svim mestima udarca timpana i da zatim custom fade-in-outingom napravim zeljeni efekat, iskoristim sta mi treba i izbacim sta mi smeta. Noise gate mi nije dovoljno flexibilan za to jer ima konstanta podesavanja. I da, cak i na vocal track-ovima editujem pojedine reci promenom gaina ili normalize funkcijom ukoliko je dinamika pevanja prevelika (uglavnom zbog lose vokalne tehnike), pa tek onda kompresorom dobija "punocu" zvuka...
Arthur is offline   Reply With Quote