Thread: Tyros2
View Single Post
Old 02-02-2006, 02:25 PM   #13
Nedim76
Guest

Default Re: Tyros2

Oh, ako moze da dodam:
Razlika u zvuku je u tome sto, ako bi sednuo u prodavnicu i testirao jednog i drugog, YAMAHA i KORG, nasuvo, samo fabricni zvukovi, bez da ima oznake na sintu, svako bi odabrao KORG, razlog i mnogi od vas sami znaju, a posebno narodnjaci.
YAMAHA zvuci mnogo bolje, ko i moj MOTIF ES danas kojeg ne bi dao ni za 10 EXTREMA, pojeo bi ih, al na prvu kad sam odabirao sintove EXTREME je bio daleko bolji.
KORGove glasove u uvek SREDJENIJE fabricki nego YAMAHINE, to isto mnogo nas znaju, jer jos nijednog narodnjaka nisam sreo da koristi YAMAHA za prirodne instrumente (Harmonike, Sax, Clarinete, Gitare, Orientalne stvari) al onako direktno iz BOX, nego to mora godinama sredjivat a znam mnogo momaka koji su uzeli jednu IGRACKU od KORG PA50 i sa njom sa fabrickim bojama rasturaji i svaki T2, ponavljam narodnjaci, da neko ne bi pogresno razumeo i skaknuo na mene.
I na kraju XG, taj njihov sistem je sve to zafrknuo, to je previse komplicirano za mnogo ljudi i zato vise beze na KORG, jer YAMAHA kao arranger za mnogo njih je previse komplicirana, jer 80% obrada jednog STYLE mora bit uradjen preko jednog kompliciranog softwera, dok KORG nema to, uradis sve u sintu i zadnji task.
  Reply With Quote