Thread: Tyros2
View Single Post
Old 02-02-2006, 02:20 PM   #4
Nedim76
Guest

Default Re: Tyros2

Imao sam PSR9000PRO koji sam nedavno prodao, imao sam PA1XPRO koji sam isto prodao, sad imam PA80.
Neko spominjao narodnu zabavnu, il razlike glasova Yamahe i Korga, i svi su u pravu.
Ovo pricam fakticki i ne mora da me niko napada, bar ovde mogu da debatiram KOGA GOD.
Radio sam mnogo tih SETova za oba sinta, mislim PRO SETOVE koje sam prodavao, kao sto i sami znate to je bilo vise za NERODNU TEZGU.
Jedno sam naucio, a to je isto i iskustvo mnogo mojih prijatelja muzicara, nasi, balkanci, da YAMAHA sto se tice NARODNE/ORIENTALNE muzike je mnogo nazad no sto je KORG, posebno pravi ORIENTAL, ne mislim na ORIENTAL kao NERVOZNI POSTAR il ZVONKO DEMIROVIC, to i nije ORIENTAL, nego mislim na ARAPSKO/TURSKU muziku, to YAMAHA ne moze ni u snu ne mora to da niko diskutuje, to je bezveze.Ne T2 nego nijedna YAMAHA, za ORIENTAL to su samo IGRACKE, Roland je donekle uspeo tu pa onda GEM al opet GEM je nesto premalo i PREPLASTICNO zvuci.
Jedini kralj i zakon tu bio KORG kao: I30, PA80, IS-serije i sada naravno kralj svih kraljeva PA1X.
U generali T2 je bolji, noviji, vise funkcija, bolji i veci sampling, neke bolje zvukove i taj njegov MEGAVOICE.
Sad iskustvo nasih muzicara prica dugo, dok je T2 bio na reklami, mesec dana pre no sto izasao, svi su skakali i pljuvali KORG, sad T2 je out, troje koje ja znam licno vec ga imaju, nasi ljudi.
Nema ih vise, ne cuju se, T2 ko da je propao. Problemi su poceli:
Ne mozes USER DRUM KIT od SAMPLIRANIH BUBNJEVA
Samplirani Bubnjevi dok se prstima udaraju po dirkama zvuce lepo, a kad su sekvencirani zvuce ko ATARI COMPUTER, problem u ADSR ENEVLOPE
Pogresan TIMING neki i jos mnogo toga...pricaju i o T3, videcemo.
Al ipak zadnjih 10 godina na NASU tezgu dole zakon je bio KORG ARRANGER i YAMAHA DX7/11.
  Reply With Quote