Re: coBra studio Bijeljina + PRIMACOUSTIC
Zdravo Zvincic, Illirion, OFF,
@All
Pitanje koje sam postavio Zvincicu je bilo (meni) logicno pitanje kada se izjavi da se u nekoj drugoj reziji moze za neku stvar dobiti znatno vise za manje para. Elem, kada se vec to kaze, makar izgledalo kao da to "svi" znaju, i da je to najprirodnija i najlogicnija stvar na svetu, nije lose izneti precizno koliki su ti troskovi bili realno, ili koliki bi bili... Ne moze se uporedjivati nesto precizno i nesto nepoznato (ma koliko bilo jeftino nije dzabe). Drugo, racunajte i vas rad u celoj prici, jer on nije besplatan, ako nista drugo mogli ste umesto toga sto ste radili akustiku u svom studiju da pijete pivo, ili da lencarite, spavate,... sta god, ako nema nista pametnije da se radi...
Ovim pozivam sve "samograditelje" akustike studija da iznesu svoje troskove koje su imali da bi bili zadovoljniji akustikom, i da bi mogli cenu Tikijevog Primacoustic-a da uporedimo realnije... sa realnim ciframa. Jasno mi je da se ne zna koliki su dobici na kraju, ali neka, cak i ovako, oni koji nikada to nisu radili mogu steci realniju sliku o troskovima. Unapred sam zahvalan, u ime neiskusnih i neobavestenih, na tim informacijama.
@OFF
Akusticki tretman je prividno beskrajan proces, i jako puno sredstava moze u njega da se ulozi na duge staze, i da bude stalno bolje nego pre, za pazljivog i iskusnog slusaoca. To smo probali i to je moguce ako se ostavlja prostor za unapredjenja, i ako se ne krene u resavanje "svega". Prema tome brundanje koje ti ocekujes je ekstrem, i ima jos puno stvari koje bi mogao da poboljsas i da jos i to cujes, samo je potrebno da imas nesto za uporedjenje, da bi uocio sta je i gde je problem... gde su razlike.
Isto tako treba proucavati ponasanje sobe na testu i ne ocekivati samo brutalne rezonancije koje je lako uociti (to cak i ja cujem), ima tu jos puno dogadjaja koji zahtevaju koncentraciju i vezbu da bi se culi. Recimo da li si osluskivao vreme smirivanja zvukova u sobi (posmatraj ga kao decay u muzici)... sta imas da kazes po tom pitanju? Koristi test signal 100-1000Hz.
Generalno, ako je tebi sada sve u redu, onda uzivaj u radu, zbog toga si novac u akustiku i ulagao, na kraju.
pozdrav
bogi
|