Kvragu, sto mrzim kad napisem nesto i onda se zblesira i nece da posalje
ajmo ponovo
Quote:
Originally Posted by boggy
Koliko mislis da bi trebalo m2 materijala za prostoriju 3x5x2.2m?
Mislio sam na ukupnu kalkulaciju... izvini.
|
boggy, ovo je nezahvalno pitanje koje prvenstveno ovisi o financijama, zato sam i dao okvirne cijene materijala a ne nekakav gotov trosak (sta ja znam sta uopce treba u tom prostoru?).
ali uzmimo izradu jednog bass trapa, dim. 1x1.5 m
dakle, treba ti 3 m2 tervola, 1.5 m2 medijapana + za bocne stranice, 1.5 m2 sperploce i sitni materijal, vijci, ljepilo, brtvilo...
Quote:
Da li ces vunu necim pokrivati?
|
naravno, kad malo bolje pogledas, niti jedan dizajn koji ukljucuje upotrebu mineralne/kamene vune ne ostavlja je izlozenu vec je ona ili unutar zabrtvljenog kabineta ili potpuno prekrivena akusticki transparentnom tkaninom (poput one na pop filteru).
Quote:
Cemu ti sluzi tako debeo medijapan?
|
2 cm za ovu namjenu nije debelo. od njega se rade bocne i straznja stranica i potrebno je da bude sto masivniji. prednji panel bass trapa se radi od sperploce, tipicno 0.5 cm
doduse, imas sto varijacija na temu....evo, kod john l sayersa su samo bocne stranice od 1 incnog medijapana, straznja stranica je od 0.6 cm sperploce, prednje stranice su daske (ne pise koje debljine al pretpostavimo 1 cm) dok kod bass trapa uopce nema prednju stranicu.