30-01-2006, 11:40 PM
|
|
Moderator
|
Re: URCstudio
Quote:
Originally Posted by rebelwarrior
I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive!
Hehe tu si u pravu 
Salu na stranu, stvarno me je iznenadilo to da ste pozrtvovano reagovali na post. Zahvaljujem ponovo.
Nije mi namjera bila (ali forumi ko forumi) da se prepirete tako zustro 
|
Eh, nije ni ridge-u bila, ali je napisana rec daleko teza od izgovorene... Rumski je prepun neodmerenih izjava... ali ako nista drugo... barem je iskreno u najvecoj mogucoj meri, jedino sto iskrenost moze da zaboli.
Quote:
Ekipa je pogledala skice, i skica 1 -by Tiki the Boyler (mozda zbog detaljnog opisa) je prilicno dobro prosla a u kombinaciji sa postavkom pulta na skici 2 -by ridge (naravno stalno neko nesto ima za izmjeniti, dodati i sl.).
|
Ipak cu iskoristiti priliku da glasam za Tiki-jev polozaj slusanja, samo mozda treba malo pobeci od zadnjeg zida, to mora da se proba. Treba razmisljati o uredjenju studija kao i svakog drugog prostora, ali treba imati u vidu i neke generalno bitne zahteve koji mogu da izazovu kompromis...
Tikijevo "slusanje" je simetricno a to je veoma bitno ako ne zelite da radite mono-mix nego stereo-mix.
Quote:
Posto nemamo iskustva u studijskom radu (muzicki staz je izmedju 5-10 godina, osnove znamo, stage iskustva imamo, tehnikom se barata .
Studio nam je (narocito gledajuci na uvjete) pravi izazov, a zelimo da to uradimo sto bolje.
|
Onda uradite Tikijevo slusanje (polozaj miksera i zvucnika), a ostalo kako god hocete. . Slusanje je u studiju vise od pola kvaliteta.
Quote:
Tehnicki uvijeti su kakvi-takvi, pa samim time jasno nam je da sve aspekte ne mozemo zadovoljiti, ali mozemo se potruditi da budu na prihvatljivom nivou.
E kad postam da jos nesto pitam (znam da je ovo pitanje izlizano i vec postoji na forumu, ali mozda ima neki razlog za drugaciju reakciju ).
Dakle, koja sredstva i materijali su najpozeljniji za oglusivanje, te dali postoji spisak negdje tih materijala koji se primjenjuju u ovakvim situacijama ?
|
Da, imas "zalepljeno" par threadova sa nekim generalnim iskustvima i praksama...
pozdrav
bogi
|
|
|