Quote:
Originally Posted by Nedim76
Well od Jugoslovena se ne moze nista bolje nit ocekivat, to je za vas uobicajeno, nije kod vas u pitanju znanje.
|
Gresis .... glupo je vezivati nacionalnost i poznavanje materije . Ja sam ziveo u Engleskoj 5 godina i tamo ucio zanat. A sa druge strane engleski govorim isto kao i srpski , a hvala bogu na internetu , mogu svakodnevno da komuniciram s kim hocu preko foruma , na kojima sam jako dugo i da pitam ono sto mi nije jasno . Posle odredjenog vremena dosta ljudi se otkravilo prema meni , tako da imam i poduze prepiske od ljudi kao sto je Dave Pensado i drugi .....
Quote:
Drugo, sve staje MAX REPLY odma posle mene je bio DKROZ u pravo i u isto vreme SKROZ pogresno.
Uzeo je sve literarno, taj postnije bio namenjen onima koji imaju pojma o tome nego onima koji nisu jos CULI o tome.
|
Bas sam zato i odreagovao . Sigurno to ne bih napisao da si se npr obracao Manley ili nekom drugom kome je jasna situacija .....
Quote:
Primer, ja dobro znam, mozda i bolje nego ti MAX sta je COMPRESSOR, LIMITER ili MULTIBAND COMPRESSOR, vrlo dobro znam, i to jesu razlicni EFEKTI al opet na kraju sam rekao KOJI RADE JEDNU ISTU ILI SLICNU STVAR, bar sam to naucio u svoj 4 godina COLLEGE u tom pravcu, to i ti sam dobro znas da jest tako da su to razlicni efekti, al da u logiku opet uticaju na jednu slicnu ili istu stvar u DINAMIKU.
|
Drago mi je zbog toga , ali ond tako i napisi ...... a ne da je to isto ....
Quote:
Pisao sam o MASTER proceduri ne o MIXu, isto i toliko sam nauciona taj COLLEGE o vezi EQ i MASTER.
|
Samo se drugacije izrazavamo ...... ovde vecina ljudi kad zavrsi mix nazove taj stereo file .... npr MIX 17 ili FINAL MIX ..... i onda na njemu radi mastering . Napisao sam NA mixu , a ne U mixu .
Quote:
Ne znam gde zivis , ali ovde je mastering normalna stvar
|
Zivim u Beogradu , i ovde je maastering normalna stvar .....
Quote:
Naravno da je normalna stvar, mislio sam na VASU JUGO NARODNU MUZIKU VISE, gde MASTERING jos ne postoji nit se zna o njemu, a to sto sam rekao STO SE TICE NASEMUZIKE, mislio sam svaku sam pesmu sam ja MASTERIRAO, jer toga uopste nije nit postojalo.
|
Licno se ne bavim narodnom muzikom ..... niti je slusam , ali koliko cujem na radiju , i tu se normalno radi mastering ...... narodnjaci sa foruma .... radite li mastering ?!?!
Quote:
To u vezi WAVELAB, isto u pravu si a i GRESIS, citaj pazljivo sta pisem, ljudi mesaju aplikaciju i efekat, kao sto kazu WAVELAB je samo za MASTER a ustvari WAVELAB je samo jedan WAVE EDITOR nista vise i nema VECIH sposobnosti no sto ima CUBASE za MASTER
|
Jos u prvom postu sam ti objasnio zasto mislim da je Wavelab bolji od Cubase a ..... a kolega Manley tvrdi da su i jedan i drugi losiji od PT . Uskoro se nadam i objasnjenju ....... prepoprucujem ti da ga makar procitas
Pozdrav