View Single Post
Old 30-01-2006, 02:02 PM   #3
Max
Pro Member

Default Re: zavr?na obrada zvuka

Quote:
Originally Posted by Nedim76
Well od Jugoslovena se ne moze nista bolje nit ocekivat, to je za vas uobicajeno, nije kod vas u pitanju znanje.
Gresis .... glupo je vezivati nacionalnost i poznavanje materije . Ja sam ziveo u Engleskoj 5 godina i tamo ucio zanat. A sa druge strane engleski govorim isto kao i srpski , a hvala bogu na internetu , mogu svakodnevno da komuniciram s kim hocu preko foruma , na kojima sam jako dugo i da pitam ono sto mi nije jasno . Posle odredjenog vremena dosta ljudi se otkravilo prema meni , tako da imam i poduze prepiske od ljudi kao sto je Dave Pensado i drugi .....

Quote:
Drugo, sve staje MAX REPLY odma posle mene je bio DKROZ u pravo i u isto vreme SKROZ pogresno.
Uzeo je sve literarno, taj postnije bio namenjen onima koji imaju pojma o tome nego onima koji nisu jos CULI o tome.
Bas sam zato i odreagovao . Sigurno to ne bih napisao da si se npr obracao Manley ili nekom drugom kome je jasna situacija .....

Quote:
Primer, ja dobro znam, mozda i bolje nego ti MAX sta je COMPRESSOR, LIMITER ili MULTIBAND COMPRESSOR, vrlo dobro znam, i to jesu razlicni EFEKTI al opet na kraju sam rekao KOJI RADE JEDNU ISTU ILI SLICNU STVAR, bar sam to naucio u svoj 4 godina COLLEGE u tom pravcu, to i ti sam dobro znas da jest tako da su to razlicni efekti, al da u logiku opet uticaju na jednu slicnu ili istu stvar u DINAMIKU.
Drago mi je zbog toga , ali ond tako i napisi ...... a ne da je to isto ....

Quote:
Pisao sam o MASTER proceduri ne o MIXu, isto i toliko sam nauciona taj COLLEGE o vezi EQ i MASTER.
Samo se drugacije izrazavamo ...... ovde vecina ljudi kad zavrsi mix nazove taj stereo file .... npr MIX 17 ili FINAL MIX ..... i onda na njemu radi mastering . Napisao sam NA mixu , a ne U mixu .

Quote:
Ne znam gde zivis , ali ovde je mastering normalna stvar
Zivim u Beogradu , i ovde je maastering normalna stvar .....

Quote:
Naravno da je normalna stvar, mislio sam na VASU JUGO NARODNU MUZIKU VISE, gde MASTERING jos ne postoji nit se zna o njemu, a to sto sam rekao STO SE TICE NASEMUZIKE, mislio sam svaku sam pesmu sam ja MASTERIRAO, jer toga uopste nije nit postojalo.
Licno se ne bavim narodnom muzikom ..... niti je slusam , ali koliko cujem na radiju , i tu se normalno radi mastering ...... narodnjaci sa foruma .... radite li mastering ?!?!

Quote:
To u vezi WAVELAB, isto u pravu si a i GRESIS, citaj pazljivo sta pisem, ljudi mesaju aplikaciju i efekat, kao sto kazu WAVELAB je samo za MASTER a ustvari WAVELAB je samo jedan WAVE EDITOR nista vise i nema VECIH sposobnosti no sto ima CUBASE za MASTER
Jos u prvom postu sam ti objasnio zasto mislim da je Wavelab bolji od Cubase a ..... a kolega Manley tvrdi da su i jedan i drugi losiji od PT . Uskoro se nadam i objasnjenju ....... prepoprucujem ti da ga makar procitas

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote