Thread: URCstudio
View Single Post
Old 30-01-2006, 01:21 PM   #18
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Default Re: URCstudio

A sad ja...

Iskreno, ne svidja mi se bas nacin na koji iznosis licno misljenje... Ali, sta je tu je...

Elem...
Momci su prvo rekli da nemaju mnogo novca. Znaci sto manje gradjevinskih radova - tim bolje!
Drugo, kazes kako je nezahvalno davati predloge bez uvida u postojece stanje - a onda dajes dva predloga!
Trece, momci rade studio sa ambicijom da naprave dobar demo, kako su rekli... Cinjenica je da je u 82% studija ljudi sa Rumskog monitoring bas tamo gdje ga ja nacrtah! Da li je to ispravno ili ne... Da se raspravljati!
Da ne nabrajam - zvuci ruzno...
Losu poziciju monitora sam pokusao popraviti RUCNO pravljenim apsorberom na prednjem zidu i bass trapovima u uglovima sobe.
Simetrija je ispostovana. LEDE koncepcija takodje u izvjesnoj mjeri! (u tvojim rjesenjima ne vidim ni traga tome)
Korekcije stakala na zadnjem zidu se mogu vrsiti paravanima!
A sto se vizuelnog kontakta tice... Vecina garaznih bendova koje sam snimao kazu: Mozes li ti ugasiti svjetlo?
Zbog mogucnosti snimanja live sessiona soba za snimanje je podijeljena na dvije! Velika duzina te prostorije ionako gubi smisao zbog jako niskog plafona!
I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive!

E sad...
jos jednom cu reci da je ovo samo MOJE MISLJENJE, sto ne znaci da je najbolje; i plod je prije svega - dobre namjere!

Ako sam lupio radikalnu glupost - postoji rjesenje i za to...
Brisite, banujte i to je to!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote