Re: zavr?na obrada zvuka
Well od Jugoslovena se ne moze nista bolje nit ocekivat, to je za vas uobicajeno, nije kod vas u pitanju znanje.
Drugo, sve staje MAX REPLY odma posle mene je bio DKROZ u pravo i u isto vreme SKROZ pogresno.
Uzeo je sve literarno, taj postnije bio namenjen onima koji imaju pojma o tome nego onima koji nisu jos CULI o tome.
Primer, ja dobro znam, mozda i bolje nego ti MAX sta je COMPRESSOR, LIMITER ili MULTIBAND COMPRESSOR, vrlo dobro znam, i to jesu razlicni EFEKTI al opet na kraju sam rekao KOJI RADE JEDNU ISTU ILI SLICNU STVAR, bar sam to naucio u svoj 4 godina COLLEGE u tom pravcu, to i ti sam dobro znas da jest tako da su to razlicni efekti, al da u logiku opet uticaju na jednu slicnu ili istu stvar u DINAMIKU.
Quote:
Originally Posted by Nedim76 1. I najvazniji, EQ,
zasto najvazniji ..... sta ako je miksu potrebna kompresija pre nego eq ?
Pisao sam o MASTER proceduri ne o MIXu, isto i toliko sam nauciona taj COLLEGE o vezi EQ i MASTER.
Quote:
Originally Posted by Nedim76 4. Specijalne Efekte, to je jedan i JEADINI: REVERB!
ja sam delay koristio nekoliko puta na masteru , jeste da nije bas uobicajeno , ali je par puta bas
posluzio .... i to ohm boys ( da ne poverujes ) ......
a sto se tice reverba .... on se jako retko stavlja na mastering jer se gubi punch snimka ( u orincipu se
moze stavljati na balade i sl .... ) iako su poet reverbi uglavnom jako kratki
Poznajem licno nekoliko MASTERa ovde, REGIONALNO poznati ili SVETSKI poznate, kod sviju sam video il cuo tu istu stvar, mozda jednom il 2 puta DELAY na master a 80% REVERB....SVE SI LITERARNO UZEO, sta si ti ocekivao? Da sednem 6 dana da sve u detaljima? Opet cu da kazem, to je bilo na brzinu u generali za one koje ne znaju nista o tome.
Quote:
Originally Posted by Nedim76 Ja licno sam MASTERIRAO nekoliko zavrsenih produkta, a sto se tice nase produkcije svaku sam pesmu
MASTERIRAO jel to i ne trazi puno, retko ko to radi na nasu muziku
Ne znam gde zivis , ali ovde je mastering normalna stvar
Naravno da je normalna stvar, mislio sam na VASU JUGO NARODNU MUZIKU VISE, gde MASTERING jos ne postoji nit se zna o njemu, a to sto sam rekao STO SE TICE NASEMUZIKE, mislio sam svaku sam pesmu sam ja MASTERIRAO, jer toga uopste nije nit postojalo.
To u vezi WAVELAB, isto u pravu si a i GRESIS, citaj pazljivo sta pisem, ljudi mesaju aplikaciju i efekat, kao sto kazu WAVELAB je samo za MASTER a ustvari WAVELAB je samo jedan WAVE EDITOR nista vise i nema VECIH sposobnosti no sto ima CUBASE za MASTER, hteo sam samo da objasnim tu dilemu sto uvek ljudi imaju da UPOREDJIVAJU WAVELAB I TRACKS, jel to ima ikaku smislu??? Da uporedis da je SECER sladji nego TORTU il TORTA sladja nego SECER, jel torta moze bez SECERA?
...da ne nabrajam druge detalje, opet ocekujem komentar i hvala vama na ispravkama, i ja sam ovde da naucim a ne da ucim nekoga.
Pozdrav puno vama
|