Stvarno Sandro, starija si osoba, trebalo bi biti i zrelija

(ne mislim u pezurativnom smislu i nemam namjeru da uvrijedim)...
Zar zaista mislis da se sve uvijek moze postici lijepom rjecju ? Ako ti zivis u toj i takvoj "nedodjiji", onda ti iskreno zavidim. Evo sta je tvoj zemljak Boris Novkovic upravo maloprije izgovorio u emisiji koja se bavi predstavljanjem javnih licnosti kao normalnih ljudi (cini mi se da se zove Balkanskom ulicom, ili nesto tako slicno) na RTSu:
Na pitanje sta bi eventualno sebi mogao zamjeriti kada se osvrne na svoju proslost, rad sveukupno, rekao je da moze sebi zamjeriti sto je cesto bio popustljiv na raznorazne gluposti, agresivne ispade drugih, jer kada to ucini, ti isti nastavljaju istim putem i dalje. Zatim je rekao (parafraziram):
- "Treba ljudima reci sta je i kako je, vratiti istom mjerom, jer ce ih to pogoditi i natjerati da razmisle dva puta, prije nego li ponove istu stvar".
Ne znam Borisa Novkovica dovoljno da bih sudio o njegovim sudovima generalno, ali ovo sto je rekao stoji...
Nikako mi nisi jasan sa tom "zastitnik nevinih" iliti "robin hood" filozofijom onda kada ima najmanje razloga za istu. Zar smo mi toliko zli ili mozda glupavi, nezreli, da moras svaki put TI da nas ispravljas i ukazujes nam na put i nacin ophodjenja jednih prema drugima? Na stranu to sto su, kako su drugi ispravno primjetili, sasvim benigna zezanja...
Nemam nikakvu losu namjeru ovim sto ti pisem, vec samo zelim da na pravi nacin razlucimo neke stvari...Ti imas pravo na svoje misljenje, i to pravo cijenim, ali ne mozes nam ti uvijek govoriti kako mi imamo "nesto protiv tebe", predrasude, jer da imamo, svako od nas bi ti rekao u cemu je problem, direktno u lice...Znaci nemamo predrasude vec imamo rasude na osnovu vise pisanih akata upravo na ovom mjestu, zvanom forum. A ti rasudi rezultuju sledecim indikacijama: postujemo te kao vrsnog znalca svog posla, dobrog i dragog druga (koji ponekad zna da "iznenadi" prosvijetljenjima poput ovoga...znam da to radis iz najnajnajbolje namjere, ali prosto mislim da grijesis nesvjesno, vjerovatno iz pretjerane blagosti...) i koji zaista hoce da ucini i pomogne, u svakoj situaciji.
Ajd sad radite te masteringe kako ko zna i umije, da se bavimo necim korisnim...