Ja se slazem sa tobom (da bi moglo manje biti spamovanja i ophodjenja na licnom nivou... da bude vise razgovora na temu prblematike)...Ali ovo je forum, kako kaze dr.Ru, na neki nacin vlasnistvo svih nas, i ponekada se mogu reci i stvari koje nisu bas prikladne za teme o kojima se raspravlja (forum je ziv). Cak sam rekao da bi se "nemas pojma" izrazi mogli malo ljepse "pakovati" i da se, posebno prema novajlijama treba biti tolerantan, popustljiv, predusjetljiv, uopste ljepse razgovarati, ukazati na njihovo neznanje na fin nacin...
Ali u svemu je bitna mjera...Ako neko nema mjere u kolicini iznijetih dezinformacija, zasto bi mi imali mjeru postivanja takvih osoba i tretiranja ravnih sebi. Da li ta osoba ima postovanja prema nama, koji smo ostavili drugima na znanje toliku kolicinu truda, iskucanog teksta, ulozenog novca da bi nesto provjerili, istestirali, zakljucili? Samoupravljanje je imalo slican princip (i onaj koji nije imao pojma sa zivotom mogao je da bude direktor drzavne ili javne kompanije/institucije) pa smo zato tu gdje jesmo...Za to sam da se ophodimo jedni prema drugima sa postovanjem, ali isto tako sam i za to da se nekome ukaze da "nema pojma" kada zaista nema pojma (jer zasto okolisati ako su stvari toliko evidentne). Posebno kada taj neko na kraju svojih dezinformacija napise: "Eto toliko otprilike da vas upoznam sa MASTERING svetom" . Uvrijedice one koji zaista nemaju pojma, a one koji nesto i znaju, navest ce da nauce bolje i time dokazu da znaju vise (argumentuju napisano).
PS. I Max je bio uglavnom sarkastican, posebno u djelu vezanom za distorziju