Quote:
Originally Posted by boggy
Zdravo Manley,
Ako nije problem posalji nam neke subjektivne utiske za K&H 0500... naravno, posto se malo "razmrdaju" neko vreme...
Ne moras to slati u ovom threadu...
Licno me zanima subjektivni utisak cistoce i kvaliteta srednjih frekvencija kod njega u odnosu na Dynaudio (oba modela), pri nekim niskim nivoima slusanja 85-90dBSPL. Takodje nije lose da kazes kako ti veliki dome mid kod K&H zvuci generalno (recimo kada se malo vise "razgalami"). Da li ga mozes uporediti sa ATC dome mid? Oni se koriste u engleskim monitorima PMC, ATC, Quested,...
pozdrav i hvala
bogi.
|
Mogu da ti kazem odmah! Ja sam K&H dobio kao sponzorstvo od firme koji ih distribuira ovde kod mene i imao sam ih pre toga 2 Nedelje na probi! U odnosu na Genelec 1037 je K&H jednostavno bolji...linearniji. U odnosu na Quested VS 3208 na jacoj snazi od 98dbSPL pocinje Q da limitira tako da je zvuk lazan vec comprimiran sto jednostavno ne odgovara realnoj zvucnoj slici!Inace su i K&H i Quested odlicni monitori! Nisam mogao da probam K&H na punoj snazi(prejako je) vec ono sto sam mogao da testiram ustanovio sam da je potpuno linearan na svakoj isprobanoj jacini! Malo me razocarao digitalan ulaz uprkos AES/EBU vezi imas strasno pucketanje pri iskljucivanji i ukljucivanju zvucnika!
Sto se ice direktnog poredjenja sa Dynaudio AIR....ne mogu biti objektivan!
Za mene su Dynaudio "jednostavno" najbolji monitori na planeti! Vec godinama slusam Dynaudio HiFi i Monitore i ne mogu vise bez tog zvuka
Dynaudio moze da drzi korak sa K&H do odredjene granice(95dbSPL) posle toga jednostavno veci K&H ima mnogo vise rezerve i postaje svako poredjenje suvisno i smesno.
Pozdrav