View Single Post
Old 26-01-2006, 09:43 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Pultevi nastavak..

Anita, pardoniram za ovu malu digresiju o pultevima (ali bez njih nema dobrog reverba, pa je valjda ipak malo on topic )

Oggy, i ja sam imao slican dojam o sumu na Ghostu - to ja onako vise naglas razmisljam..

glavna mi je dilema:

stari pult vise klase za relativno "male" pare - vise muda i topline, ali i vise zajebancije, nesigurenost odrzavanja, mjenjanje kapaciteta itd nikad kraja,i da ne spominjem OGROMNE dimenzije, ili

noviji pult za iste novce ali puno niza klasa - odma radi, ima garanciju, mali je i praktican, ali nema taj sound, sve fino cisto ali bez magije. e j'bga sad budi pametan..

u prvoj opciji mi je ta 600-tka ali cini mi se da je to dosta taman pult, a i nije neka klasa. i moras ga modirati da bi dobio nesto. pored toga imam varijantu za MCI veliki pult s kraja 70tih, skoro potpuno diskretan osim MCI op-ampova. u dijelovima. 16 inline kanala (plus 16 tape povrata sa svojim faderom) i 8 grupa, patchbay itd. tj. 32 kanala na mixdownu. oko sounda se lome koplja - neki tvrde da je to mrkli mrak kao stari Neve i Api, snimali su na njega Vangleis, Lennon, Bee Gees itd.. dok drugi kazu da je to bio dobar pult - ali za ono vrijeme prije 25 godina, i da cu samo imati puno zajebacnije oko toga. moram sam napraviti frame i kuciste, imam za to ljude. kostao bi me u totalu sve oko 3.5 kiloeura i puno zivaca. znam da su ekvilajzeri toliko dobri da ih ljudi kupuju kao kanale i preradjuju za veliku lovu. i da .. ogroman je , dubok oko 1.1m puta 1.8, to ce mi uzeti trecinu sobe.. i povecati racun za struju ..

novi pult - definitvno je Midas Venice 320 u uzem izboru, mnogi ga hvale za studio makar je to kao live pult, ima vrlo prodorni kvalitetni eq, ali nije bas topao.

ili cu pricekati novi Toft Trident remake - kazu da nece biti toliko skup .. ali nekako slutim da ce ipak biti van domasaja..

http://www.toftaudiodesigns.com/atb.html

clusterchord is offline   Reply With Quote