Zdravo slowstar,
Quote:
Originally Posted by slowstar
.....i "pojeftinjuje" produkciju.....
|
Samo ovo sto sam izvukao iz konteksta je, na zalost, sustina i realnost (moje licno misljenje).
Cinjenice o kojima pricas, mnogi clanovi ne znaju koliko sve to kosta, da se kupi/napravi... itd. Cak i samo puko spustanje staklene vune na zidove, stavljanje gipsanih ploca na rostilj, bez proracuna i projekta je prilicno ulaganje i investicija, i to se obicno zavrsava vecina akustickih tretmana... blagom zastitom od spoljnih sumova i nekim umrtvljenjem sobe, a to je tek nekih 5-10% ukupno potrebnih troskova.... sta dalje... pa nista... obicno nista...
Nemaju ljudi para, a cak i da imaju, pitanje je ko bi im taj kvalitet primetio i cenio, kupovao CD-ove i ostalo, samo zbog toga... to je zacarani krug i trebace vremena da se to raspetlja...
Potrebno je da klijentela koja slusa muziku, zazeli i zatrazi da sve bude odlicno... da li ce se to desiti... pa u celom svetu se polako zatvaraju veliki studiji, koji su jedino imali novca da sredjuju akustiku kako treba, mp3 uzima danak, muzika se svela na software, itd... hocu da kazem da nisu samo clanovi ovoga Foruma "pogresno" obavesteni... to je svetski trend... cak mi ne pada na pamet s kojom istorijskom revolucijom mogu uporediti ovu... isto tako se pitam, zasto bas mi moramo u ovoj "tuznoj akciji" da nosimo barjak...
pozdrav
bogi