Zdravo FrankoPanko, Oggy,
Quote:
Originally Posted by FrankoPanko
.... Ipak, mislim da bi za tu cijenu niskotonac od 6,5'' morao ici barem vec od 45 Hz  .
|
Quote:
Originally Posted by Oggy
Zeljno iscekujem...
Jedino sto cena ne bi smela ici preko 700, eventualno, ali samo eventualno 800 jer je to otprilike najjaca cena "u klasi".
|
Cini mi se da treba gledati malkice odnos kvalitet/cena, a ne samo cenu... a kroz cenu koju sada placate mora se uracunati i cena svih monitora koje ste do sada kupili a nisu radili posao, kao i svih monitora koje sada trenutno imate (naravno, ko ih ima vise) da bi uspeli da zavrsite miks.
Kada bi to moglo kako sugerises onda bi
BoZo Electronics bio na pragu otkrica svojevrsne najdrskije prevare stoleca, zvane profesionalni studijski near-field monitor... a shvatas i sam, da mnogo usiju i ociju slusa i gleda sta se desava, te da je neodgovorno i neozbiljno ocekivati to bas od nas.
Ovde govorimo o malim serijama, rucno radjenim, napravljenim da rade odlicno posao, a ne da (samo nama) zaradjuju novac... to znaci da se delovi za to kupuju na malo, stolari rade na male serije itd...
Uzgred, pitaj svog stolara koliko bi kostali samo kabineti sa navedenim finisom pa ce ti biti jasno o cemu pricam. Govorim znaci o realnim stvarima a ne o snovima, jel', mi to moramo i da napravimo posto vec pricamo o tome...
Quote:
Naravno, ako to bude zaista monitor koji je "odmor za usi", onda ni to sto je od skupljih nece biti problem.
|
Da, pricajmo bolje o karakteristikama i zamerkama u zahtevima, nego o ceni koja je vrlo relativna stvar, i danas biti skroman i ekonomican nije trivijalno niti uvek ocigledno... Definitivno, jedno smo otkrili, na near-field monitore se trosi mnogo novca (u vidu vremena utrosenog za posao, kupovine-prodaje, i kolicine monitora u studiju)... Vise od 50% ljudi od vase branse je realno izvadilo dosta vise od 1000EUR na monitoring, bez obzira sta se pri tom kupovalo. Pri tom ne racunam kontrolno slusanje u drugim studijima, zajam monitora itd.
Quote:
Stvarno sam znatizeljan i nestrpljivo iscekujem rasplet. Zanima me samo kako cete resiti pitanje kabineta i koje biste komponente koristili (woofer i tweeter)?
|
To za kabinet je dobro pitanje, te ako imas neki predlog (besplatan, naravno

)... slobodno reci...
Sto se tice komponenata budi siguran da ce zajedno da kostaju koliko par prosecno skupih kompletnih "monitora" iz klase koju sugerises da pratimo...
Navedi te "najskuplje" pa da ih spremimo od nekud za A/B test, ako nije problem.
pozdrav
bogi