Re: najbolja produkcija u 2005
"Medju njima je bio i bend Tap 011 koji su bili onakvi kakvi jesu, a to znaju ljudi koji su u to vreme ziveli ovde i bili prinudjeni da slusaju takva muzicka ostvarenja.
To je sve u svemu bila politicki pogodna rezimska varijanta koja je imala svrhu da narodu ispere mozak do tog stadijuma da ne primecuje sta mu se desava (ne bih preduboko u istorijske cinjenice koje su svima poznate)."
Moram malo na ovo da se nakacim posto mi takav pogled uzasno smeta al prvo par reci o sebi. Slusam metal, rock, blues, jazz, klasiku tehno azijsku indijsku africku... i ne mogu da svarim narodnu, zabavnu i sl muziku ALI
"ISPIRANJE MOZGA NARODU MUZIKOM" je cista glupost, koju su izmislili propali rock bandovi u srbiji i neki "underground" muzicari koji su jednostavno na taj nacin nasli opravdanje za svoj neuspeh i uglavnom nedostatak talenta. I ja sam rastao pod milosevicem gledao isti program kao i svi drugi pa nikad nisam slusao "narodnjake i sl" niti sam u bilo kom trenutku pomislio uf do jaja smo mi srbi ok je milosevic il nesto sl.
Istina je da se globalno na planeti a posebno u razvijenim zemljama najvise slusa muzika koja i jeste predvidjena za siroke narodne mase. Nije kantri nista bolji od nasih narodnjaka i u americi je na prvom mestu po slusanosti. Svi oni bendovi koje mi slusamo i smatramo dobrim a dolaze nam sa zapada su poznati jer imaju ogromno trziste pa uspeju da okupiraju 0,5% ljudi koje muzika uopste zanima pa kad se stavi na " 295,734,134" amerikanaca (njihovi zvanicni podaci) dobije se pristojna brojka od oko milion ipo prodanih albuma sto jeste mnogo para ali nije veliki procenat ljudi. Napominjem da su recimo spice girls napravile bum prodavsi 18 miliona na celoj planeti od 6.5 milijardi ljudi (0.27%). Znaci problem je bio a i jos uvek jeste u velicini trzista koje nam je dostupno kao i u plateznoj moci istog.
Takodje u to vreme je TAP-011 bio bend koji je pevao vesele la-la-la pesmice bez ikakve politicke pozadine koji je btw malo i ismevao neke stvari u zemlji. (bunda bunda je bila cista sprdnja recimo)
Podsetio bih i na to da je NAJVECA DENS PESMA koja je pokrenula lavinu slicnih bila TEK JE 12 SATI od ET-ja iz HRVATSKE ,verovatno je milosevic to organizovao i smislio da ispire narodu mozak i podigne nacionalizam.
Kolko se secam pre svih sranja jedna od najvecih zvezda SFRJ je bila LEPA BRENA kao i jos gomila narodnjaka a tad su postojale grupe kao sto su EKV, Disciplina kicme, Azra, itd (da ne nabrajam)
A za vreme Tap-a je postojao i Sunshine koji se prilicno zapravo pustao recimo na PINK-u (drugi spot miss-J recimo koji im je doneo bas dosta popularnosti) a daleko od toga da bi se mogli nazvati milosevicevom tvorevinom.
Takodje se secam da je Negativ bio jedan od bendova koji je bio na turneji opozicije negde 2000-te ili 2001 a protiv milosevica a bila je i pesma Vreme promena ili nesto sl kao i spot.
Last edited by ridge; 24-01-2006 at 05:12 PM.
|