B&W 602 S3 kao studijski monitori??
Dosta sam citao o zvucnicima na raznim forumima i sajtovima i procitao sam test na sound on sound sajtu gde uporedjuju neke monitore (wharfdale, krk, dynaudio) i b&w303 i tristatrojka ladno pobedjuje. Razumem sve specifikacije i vrste merenja sto su naveli.
Ja imam pasivne Alesis M1 Mk2 i merio sam njihov odziv u sobi sa pink noiseom. Ispod 100hz dosta opada response kao i iznad 11-12Khz. Takodje oko crossovera(2.8Khz) imaju lagan "dip" zato je izgleda da mi fali definisani srednji. Inace i rezonancija unutrasnjeg dela uveta je valjda isto 2.8khz i to cujemo mnogo puta jace pa izgleda da su inzenjeri zato stavili na tu frekvenciju crossover. Ovako je tamo slabiji signal i ne zamara nas muzika sa njega. Ostale frekvencije su dosta flat.
Malko sam EQ-vao zvuk da bude kolko tolko flat i stvarno je uzivanje ovako slusati muziku.
Pored ovoga jos koristim neki stari hitachi speaker od 20 godina sa metalnim membranama koji izgleda imaju preciznije srednje ali nemaju tako dubok bass posto su zatvorene kutije bez porta i neki sony speaker cisto da vidim kako tamo zvuci kad napravim nesto.
Na mnogim sajtovima hvale B&W 602 S3 kako je super flat i sve to i kako ima dobar bass extension. To je meni bitno posto pravim elektronsku dance muziku. I zeleo bih da uzmem te zvucnike. Sad zeleo bih da pitam oni koji se bolje razumeju u to, koliko je to pametno?
|