Quote:
Originally Posted by OFF
Dobio sam gomilu nekih bendova na mix, iz jednog studija. Sve gitare su snimane sa gitarama do 200e plafon (Ibanezi najgori, squaer-i....) i u najboljem slucaju korg procesori pa direktno u kartu. Bubanj je snimljen dosta dobro (nije sto sam ga ja radio....  ), bass onako, ali te gitare su tako kilave, peskaste, vodene.......
Koristio sam SIR + impulse raznih kabineta i to je dalo sasvim solidne rezultate, odnosno moze se napraviti pita od g...na. Medjutim, nista mi nije bolji usnimak (bolji je, naravno, ali ne da bi ga takvog ostavio) LesPaul + HK Tubeman direktno + 3 mikrofona na Marshalla (doduse loseg, tranzistorskog). Daleko je od one direktnosti, prisutnosti koja mi treba. Probao sam sto stvari - limiterom samo napravim tepih, puncer ih mnogo naostri, kompresor sa vecim attackom jos i pomogne, ali.... nije to to. Najbolje rezultate mi ponovo daju impulsi, ali to vise nije farba tog gitariste.
Kako vi resavate problem lose usnimljenih gitara, sto je kod nas ceeeest slucaj?
|
Pazi, koliko si već potrošio vremena razmišljajući i čačkajući, bolje da si uzajmio POD-a, doveo klinca da tom istom gitarom od 200 evra izudara gitare direkt ponovo i gotovo. Znaš i samo, ovako shit in = shit out. Ubuduće ortaka zamoliš kad snima klince (ili ako su sami snimali da oni tako rade) da ti da i DI signal, tj da ih snima i DI,pa onda to pustiš kroz plugove, ako je baš loš rezultat ili ti uradiš na brzaka reamping kroz POD ili neku drugu spravu kod sebe. Da su doneli kod mene i da me plate duplo više, ja bi nabrzaka sam odsvirao preko njihovih još po neku gitaru i onda bih lagao da sam upalio neko dugme za super na UAD-u

Ovako, šta da radiš, nisi ti kriv.
BTW, kako se zove vokalno ihstrumentalni sastav, ako im nisi zagarantovao tajnost?