View Single Post
Old 09-01-2006, 04:14 PM   #7
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Namudjivanje gitara

Quote:
Originally Posted by OFF
Dobio sam gomilu nekih bendova na mix, iz jednog studija. Sve gitare su snimane sa gitarama do 200e plafon (Ibanezi najgori, squaer-i....) i u najboljem slucaju korg procesori pa direktno u kartu. Bubanj je snimljen dosta dobro (nije sto sam ga ja radio.... ), bass onako, ali te gitare su tako kilave, peskaste, vodene.......
Koristio sam SIR + impulse raznih kabineta i to je dalo sasvim solidne rezultate, odnosno moze se napraviti pita od g...na. Medjutim, nista mi nije bolji usnimak (bolji je, naravno, ali ne da bi ga takvog ostavio) LesPaul + HK Tubeman direktno + 3 mikrofona na Marshalla (doduse loseg, tranzistorskog). Daleko je od one direktnosti, prisutnosti koja mi treba. Probao sam sto stvari - limiterom samo napravim tepih, puncer ih mnogo naostri, kompresor sa vecim attackom jos i pomogne, ali.... nije to to. Najbolje rezultate mi ponovo daju impulsi, ali to vise nije farba tog gitariste.

Kako vi resavate problem lose usnimljenih gitara, sto je kod nas ceeeest slucaj?
Pazi, koliko si već potrošio vremena razmišljajući i čačkajući, bolje da si uzajmio POD-a, doveo klinca da tom istom gitarom od 200 evra izudara gitare direkt ponovo i gotovo. Znaš i samo, ovako shit in = shit out. Ubuduće ortaka zamoliš kad snima klince (ili ako su sami snimali da oni tako rade) da ti da i DI signal, tj da ih snima i DI,pa onda to pustiš kroz plugove, ako je baš loš rezultat ili ti uradiš na brzaka reamping kroz POD ili neku drugu spravu kod sebe. Da su doneli kod mene i da me plate duplo više, ja bi nabrzaka sam odsvirao preko njihovih još po neku gitaru i onda bih lagao da sam upalio neko dugme za super na UAD-u
Ovako, šta da radiš, nisi ti kriv.
BTW, kako se zove vokalno ihstrumentalni sastav, ako im nisi zagarantovao tajnost?

Last edited by Dushan_S; 09-01-2006 at 04:17 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote