Quote:
Originally Posted by Eon
Odosmo sa teme 
|
Mislim da nismo sasvim, i dalje smo u "Dizajn i konstrukcija studija"

Ne moze se uvek ocekivati da se startuje thread sa upravo ovim pitanjima o kojima diskutujemo, jer se vrlo cesto ni ne ocekuje da tu ima neceg nejasnog.
Quote:
Svaki mikrofon, monitor itd. je dobar ako se uzme referenca ljudskog tela koje ga koristi.Mislim da je ovo sustina naseg razgovora ali ne mislim da ga trebamo zavrsiti, naprotiv, mislim da si u pravu sto se tice razlicitosti mikrofona, no tu vec idemo u nanometre koji opet cine makro svet....
|
Hm... daleko od toga da su "nanometri" u pitanju... ne zato sto koristis jedinicu za duzinu, shvatio sam poentu... u pitanju moze biti decibel ili dva, sto moze uzrokovati promenu "karaktera" mikrofona za pazljivog slusaoca... ne bi ih dzabe merili svakog ponaosob, jer to je prilicno skupo... cak i ako se toliko razlikuju, kapsule su ispravne, makar ti to zvucalo neozbiljno... pa standard im to dozvoljava! Ako gledamo standard za merni mikrofon. Sto se tice ostalih mikrofona, proizvodjaci mere svaku kapsulu ponaosob i one koje se mnogo razlikuju bukvalno bacaju, i otud visoka cena.
Quote:
...mislim da je sve dalje filozofija...uglavnom ja cu se javiti kada izmerimo nesto pametno, nazalost nemamo trenutno love za merne mikrofone itd. tako da cemo se morati zadovoljiti sa ovim.
poz
|
Ni ne treba vam novac za merne mikrofone, merite s cim imate, a i nije uvek "filozofija" bas sve ono sto nije u skladu sa ocekivanjima.
pozdrav
bogi