Thread: Expert studio
View Single Post
Old 08-01-2006, 06:02 PM   #36
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Default Re: Expert studio

Quote:
Originally Posted by boggy
Ok, i sta ce uraditi sa tim "ispitivanjima" ako dokaze da su podaci netacni?

Nisam siguran da se to desava, mozda nekada, ali sada je to retkost.
Drugo, ja ne sumnjam ni u koga posebno, ako si na to mislio, mada generalno povrsno posmatranje desavanja na trzistu profesionalnog audia pokazuje da ima svega drugog osim odgovornosti i postenja... cast retkim izuzecima.
Drugi je problem sto sam ja govorio samo o mikrofonima, i s obzirom da su to mehanicke naprave, nemoguce ih je proizvoditi a da budu apsolutno iste, i merenja svakog ponaosob je dugogodisnja praksa kod najskupljih mikrofona na svetu. Jednostavno razlike koje na kraju nastanu postoje uvek i moraju se meriti za svaku kapsulu ponaosob, a to znaci da svaki mikrofon mora imati svoj registarski broj i samo svoj papir i/ili fajl sa izmerenom frekventnom karakteristikom, koja, opet, nebitno da li je ravna ili ne, daje korisniku informaciju o tome. Slike u uputstvu za upotrebu koje su iste za sve mikrofone istog tipa su samo neka vrsta okvirne informacije i ne moraju imati veze sa realnoscu za konkretni mikrofon koji kupis, ne zato sto je neko neodgovoran ili neprofesionalan, nego zato sto BOLJE NE MOZE.

To mozda moze biti dovoljna garancija, ali nisam siguran da najveci deo proizvodjaca uopste obraca paznju na to sto pises.

pozdrav

bogi

Odosmo sa teme

Svaki mikrofon, monitor itd. je dobar ako se uzme referenca ljudskog tela koje ga koristi.Mislim da je ovo sustina naseg razgovora ali ne mislim da ga trebamo zavrsiti, naprotiv, mislim da si u pravu sto se tice razlicitosti mikrofona, no tu vec idemo u nanometre koji opet cine makro svet....

...mislim da je sve dalje filozofija...uglavnom ja cu se javiti kada izmerimo nesto pametno, nazalost nemamo trenutno love za merne mikrofone itd. tako da cemo se morati zadovoljiti sa ovim.

poz