Quote:
Originally Posted by boggy
Pogledao ponovo white noise test, i slike su razmrljane, povecaj kvalitet jpeg kompresije posto su sada svi detalji razbijeni...
Takodje, ponovi svoja merenja sa samo levim i samo desnim monitorom, posto ne znam odakle dolazi comb-filtering u srednjim... akustika se ne testira "na stereo", posto levi i desni monitor jedan drugog ponistavaju na nekim frekvencijama u tacki slusanja, bolje je uraditi jedan pa drugi. Takodje ne znam odakle dolazi prilicna "dolina" u donjem mid-u.... to je sve sto sam bio hrabar da napisem gledajuci nejasnu sliku... iako nemam pojma cime ste snimali i koji ste mikrofon koristili... obican za pevanje nije bas dobar za te namene, mozda onaj jeftini (50EUR) Behringer merni mikrofon moze biti dobro resenje, nije skup a verovatno je ravan (kao i sve Behringer naprave, ako rade rade, ako ne rade... nema pomoci)
Zbog svega ovoga, da ne bih pisao dalje nesto sto moze biti glupost, poslusaj test koji sam ti preporucio, isto prvo levi pa desni zvucnik... da ne bi imali ponistavanja, posto su levi i desni kanal identicni u testu, pa ces videti sam.
Ako volite da snimate, snimite i wavelet test mernim mikrofonom na tacki slusanja, otvorite snimljeni fajl u editoru pa pogledajte sta tamo treba da bude a sta imate u sobi... sve se vidi. (opet prvo jedan pa drugi zvucnik)
pozdrav
bogi
|
Popravio sam slike, nazalost ako ne bude valjalo to je do slikanja slika na 1024x768. Pa cemo i to ponoviti kada budemo merili posebno levi pa desni zvucnik.
Mikrofon sa kojim smo radili je RODE NTK a njen frequency response i behringerov response koji uzimamo u obzir pri namestanju graphic eq-a je na slici u attachmentu
Mora se uzeti u obzir da su ovi rasponi frekvencija iz laboratorijskih uslova pa su nemerodavni u celosti ali mozemo da ih koristimo kao vodilju i da koliko toliko sa usima, slikama i vasom pomoci namestimo sobu da zvuci dobro.