Thread: Expert studio
View Single Post
Old 07-01-2006, 12:05 PM   #10
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Expert studio

Quote:
Originally Posted by Eon
Generalno u reziji nam fali jos deblji etison i u gluvoj sobi na podu imamo vuneni tepih pa cemo preko njega jos staviti etison. Znaci kada to uradimo imacemo pravu sliku i rezije i gluve sobe. Skidam ovaj softver pa cemo bas izmeriti i javiti.
Da kazem i to, ne meri on nista, on je samo test signal, relativno prijatan... ima prilicne pauze izmedju "dogadjaja", dovoljne da mozak isprocesira sta je cuo. Namenjen je za testiranje akustike, izmedju ostalog, "na usi". Sve sto ne valja, cuce se.

Quote:

P.S. sto se slika tice imas merenja pink, white i 1khz prostorije pa pregledaj i iskomentarisi ako imas vremena.

poz
Bi ja, ali pogledaj slike... pravougonici na niskim frekvencijama imaju samo okvire, i potpuno su se izgubili na slikama, jer si ih spakovao da budu male.

Koristi samog sebe i svoje kolege u proceni kvaliteta akustike, mani se "instrumenata"... sve je to vezano za "svidja mi se" ili "ne svidja mi se" na kraju krajeva, to znas i sam. Instrumenti za merenja nemaju nikakvu predstavu o subjektivizmu i ukusu slusalaca, ne znaju sta ce vas motivisati da nesto peglate po milioniti put i da bude na kraju odlicno... puno toga ne znaju instrumenti. Ono sto stalno koristite u svom poslu koristite i sada, vas sluh, osim ako ne miksate na peak-metre uvek i u svakom slucaju

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote